COOCK
/Vlaamse innovatiemotor/Samenwerking/COOCK brengt R&D naar het bedrijfsleven

COOCK brengt R&D naar het bedrijfsleven

Innovatie vindt soms moeilijk haar weg van de Vlaamse kennisinstellingen naar de industrie. COOCK helpt om die brug te slaan door onderzoekers en ondernemers met elkaar te verbinden.

Dit projexct krijgt steun van VLAIO.

Vlaamse universiteiten en onderzoekscentra zoals imec produceren kennis en technologie van wereldfaam. Dat biedt onze bedrijven kansen. Bijvoorbeeld om nieuwe producten te ontwikkelen, processen te optimaliseren of nieuwe samenwerkingsmodellen te verkennen.

De uitdaging is om onderzoekers en ondernemers met elkaar in contact te brengen. VLAIO biedt hen daarvoor het gepaste instrument: COOCK – of Collectief Onderzoek & Ontwikkeling Kennisverspreiding.

Brug tussen theorie en praktijk

COOCK versnelt de introductie van innovatieve kennis en technologie in Vlaamse bedrijven door:

  1. onderzoeksresultaten collectief te vertalen en ruim te verspreiden door middel van demodagen, workshops, ...
  2. ondernemingsspecifieke projecten op te zetten

Ben je lid van een onderzoeksinstelling en wil je de brug slaan tussen jouw onderzoek en het bedrijfsleven? Elk jaar organiseert COOCK een open call voor nieuwe projecten. Dien je aanvraag in.

COOCK en imec

Industry 4.0, gezondheidszorg, smart cities, ... In zowat alle sectoren zijn er toepassingen voor de nano- en digitale technologie die imec ontwikkelt. COOCK is een uitstekende manier om die kennis te delen met Vlaamse bedrijven.

Ontdek meer over deze projecten: