Flanders Technology & innovation
PR imec.istart Future Fund
40 years imec

In zijn 40-jarig bestaan is imec uitgegroeid tot de wereldtop in microchiponderzoek, als chiplabo van de wereld. Alle toonaangevende technologiebedrijven komen samen bij imec om als partners in onderzoeksprogramma’s de volgende generatie chiptechnologieën te ontwikkelen. En hoewel microchiptechnologie de kern is van wat we doen, reikt onze impact verder. We spelen een vitale rol in belangrijke toepassingsgebieden zoals gezondheid, mobiliteit, energie, agrifood, Levenslang Leren, industrie 5.0 en data- en telecom. Onze onderzoeksexpertise legt zich toe op het stimuleren van baanbrekende innovatie binnen deze cruciale domeinen en ver daarbuiten. 

Article De Tijd

Column Healthtech

Hoe knutselen met biergist ons zal helpen om ziektes te begrijpen, en te bestrijden

Article Luc

Blog

Veertig jaar imec: wat aanvankelijk een initiatief was van een handvol visionaire KU Leuven onderzoekers, is uitgegroeid tot 's werelds toonaangevende R&D-centrum voor microchiptechnologie.    

Tunnel

In de media

Vooruitgangsoptimisme maakt in het Westen steeds meer plaats voor risico-aversie, angst en doemdenken, schrijven Pieter Van Nuffel en Gerard Govers in een repliek in De Standaard.

Article Luc

Blik o/d toekomst

We staan voor een periode waarin doorbraken elkaar in sneltempo zullen opvolgen. 2024 belooft dan ook enorm opwindend te worden. Het wordt het jaar van de waarheid!

Article De Tijd

Visie

Vaak is het interessanter en effectiever om dingen weg te laten - en tools radicaal te versimpelen, dan om telkens nieuwe functionaliteiten bij te bouwen. 

Article Zenuwen

Column Healthtech

Hoe precisietechnologie een nieuwe toegangspoort richting genezing kan openduwen

Luc Van den hove

Blog

Dankzij generatieve AI wordt artificiële intelligentie in de handen van de m/v/x in de straat gelegd. En dat biedt ongelooflijk veel kansen.

Wereldwijde R&D-hub
Wereldwijde R&D-hub

Ontdek waarom imec al 35 jaar wereldwijd bekendstaat als de wieg van cruciale innovaties op het vlak van chiptechnologie en meer.

Vlaamse innovatiemotor
Vlaamse innovatiemotor

Onze positie als wereldwijde R&D-hub is een ideale hefboom voor lokale impact. Klik hier voor een overzicht van onze projecten met Vlaamse partners.

Start-upbegeleider
Start-upbegeleider

Kun je als durfondernemer in de techsector een duwtje in de rug gebruiken? Ons venturing-ecosysteem staat klaar met financiële steun én knowhow.

newsletter background

Blijf op de hoogte en krijg maandelijkse imec-updates

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

office
Bezoek de corporate website

Hier bevind je je op de Vlaamse imec-website, toegespitst op R&D en innovatie in Vlaanderen.

Neem een kijkje op imec-int.com

Op imec-int.com vind je:

  • alle vacatures
  • alle kernexpertises
  • internationale samenwerkingsprojecten