Swave headshot
/Swave, een nieuwe spin-off van imec en VUB, haalt 7 miljoen euro op om levensechte 3D-ervaringen naar de metaverse te brengen

Persbericht

Swave, een nieuwe spin-off van imec en VUB, haalt 7 miljoen euro op om levensechte 3D-ervaringen naar de metaverse te brengen

Kapitaalronde versnelt de ontwikkeling van revolutionaire Holographic eXtended Reality (HXR) technologie voor nieuwe, immersieve displays

Over Swave

Swave Photonics is een fabless halfgeleiderbedrijf dat holografische chips ontwerpt en op de markt brengt op basis van gepatenteerde diffractieve fotonica-technologie. Haar missie is om de metaverse tot leven te brengen en displayfabrikanten en contentmakers in staat te stellen de visualisatiemarkt te disrupten met meeslepende, levensechte holografische displays met ultrahoge resolutie. Swave wil een wereld waarin holografische displays iedereen de kracht geven om het onmogelijke te visualiseren, samen te werken en meer te bereiken. www.swave.io

Over imec

Met meer dan 5.000 medewerkers van overal ter wereld, topwetenschappers en experten in verschillende onderzoeksdisciplines, een zeer geavanceerde R&D infrastructuur, en een uitgebreid partnernetwerk van wereldleiders uit de hightech-industrie, farma, ICT, ... Vlaamse en internationale bedrijven, start-ups, de academische wereld en kenniscentra, is imec ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer.

Imec zet zijn expertise en industrieel netwerk ook in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces. Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector, overheden en bedrijven in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.

Imec heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, in Nederland en de VS, en vertegenwoordiging in China, Taiwan, Japan en India. In 2021 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 732 miljoen euro.

Meer informatie: www.imec.be

Imec is een geregistreerde merknaam voor de activiteiten van imec International (IMEC International, stichting van openbaar nut naar Belgisch recht), imec België (IMEC vzw, gesteund door de Vlaamse overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, gesteund door de Nederlandse overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics Shanghai Co. Ltd.), imec India (IMEC India Private Limited), imec San Francisco (IMEC Inc.) en imec Florida (IMEC USA Nanoelectronics Design Center Inc.).

Als onafhankelijk onderzoekscentrum verbindt imec zich ertoe zijn expertise in te zetten om de feiten rond technologie en innovatie helder en objectief weer te geven, en zo de maatschappij te helpen ze te begrijpen en te plaatsen.

Over Flanders Future Tech Fund 

Het Flanders Future Tech Fund is een early stage financieringsfonds dat wil inspelen op de financieringsnoden van vroege technologie-initiatieven van de SOC’s, universiteiten en Vlaamse speerpuntclusters, en ook van private partijen. Met de investeringen wil het Flanders Future Tech Fund inzetten op de valorisatie van technologie die door Vlaamse bedrijven is ontwikkeld, met bijzondere aandacht voor de speerpuntdomeinen Zorg en welzijn, Digitale transformatie en Klimaat & Duurzaamheid. Het Flanders Future Tech Fund heeft een fondsgrootte van 75 miljoen euro en kan financieringen aangaan van 0.5 tot 5 miljoen euro.