eyeo rendering
/Eyeo, een nieuwe spin-off van imec, haalt 15 miljoen euro op om camera’s driemaal gevoeliger te maken

Persbericht

Eyeo, een nieuwe spin-off van imec, haalt 15 miljoen euro op om camera’s driemaal gevoeliger te maken

Over eyeo

Eyeo herdefinieert beeldvorming met ‘s werelds meest geavanceerde nanofotonische kleursplitsingstechnologie. Voor het eerst kunnen beeldsensoren al het binnenkomende licht opvangen, waardoor ze de huidige limiet van 30% overtreffen die veroorzaakt werd door traditionele kleurfilters. In plaats van fotonen te filteren, stuurt eyeo's technologie deze direct naar individuele pixels, wat resulteert in een betere lichtgevoeligheid, zelfs onder uitdagende omstandigheden. Bovendien doorbreekt de enkelvoudige fotongeleiding resolutiebarrières, waardoor pixels kleiner dan 0,5 micron mogelijk worden. De technologie is compatibel met elk CMOS-sensorplatform, wat ultracompacte, hoogwaardige beeldvorming mogelijk maakt in XR-, industriële, beveiligings- en mobiele toepassingen waar beeldkwaliteit cruciaal is.

www.eyeo-imaging.com

Over imec

Met meer dan 5.500 medewerkers van overal ter wereld, topwetenschappers en experten in verschillende onderzoeksdisciplines, een zeer geavanceerde R&D infrastructuur, en een uitgebreid partnernetwerk van wereldleiders uit de hightech-industrie, farma, ICT, ... Vlaamse en internationale bedrijven, start-ups, de academische wereld en kenniscentra, is imec ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer.

Imec zet zijn expertise en industrieel netwerk ook in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces. Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector, overheden en bedrijven in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.

Imec heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, in Nederland, het VK en de VS, en vertegenwoordiging in 3 continenten. In 2023 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 941 miljoen euro. Imec is een geregistreerde merknaam voor de activiteiten van imec International en geaffilieerde entiteiten.