Deze veertiende editie van imec’s Digimeter biedt andermaal een overzicht van digitale transformatie bij de Vlaamse burger.

Imec’s Digimeter is hét instrument bij uitstek om de status van digitale transformatie in de brede zin van het woord te meten bij de Vlaamse burger om zowel beleid, kennisinstellingen als industrie te voorzien van data om op de veranderende behoeften en gewoontes van burgers in te spelen.

Mediageletterdheid, inclusie en op een doordachte manier omgaan met technologie zijn hierbij kernwaarden die Vlaanderen hoog in het vaandel heeft.

De verschillende evoluties, niet in het minst geaccelereerd door de pandemie van de afgelopen twee jaar, worden mooi weerspiegeld in de segmentatie van Vlaamse burgers in vijf duidelijk onderscheiden Digiprofielen. Deze tonen aan dat er nog veel werk op de plank ligt voor beleidsmakers, kennisinstellingen en bedrijven om de digitale kloof en verschillende andere technologieparadoxen te dichten en het hoofd te bieden. We wensen jullie alvast veel leesplezier en inspiratie om met deze inzichten aan de slag te gaan!

Download imec.digimeter 2021

Accepteer marketing-cookies om deze content te kunnen bekijken.
Cookie-instellingen
Dimitri Schuurman

Dimitri Schuurman