Heb jij interesse om een projectaanvraag in te dienen bij Smart Education at Schools? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze pagina legt de stappen van het aanvraagproces kort uit. Voor meer context, voorbeelden en details kun je terecht in de projecthandleiding van de vorige oproep. Een idee indienen in onze nieuwe oproep kan in oktober 2025.

Tijdlijn 2025

Intakegesprek

Aan het broeden op een idee, maar niet zeker hoe je alles moet aanpakken? Nog op zoek naar de juiste partners? Of niet 100% overtuigd dat je idee binnen onze oproep past? Vraag dan zeker een online intakegesprek aan. Je gaat 1 op 1 in gesprek met de projectcoördinator van Smart Education at Schools. Het doel van dat online gesprek is enerzijds nagaan of het idee voldoende binnen de scope van projectoproep past, anderzijds om specifieke vragen over de aanvraagprocedure te beantwoorden. Je krijgt er ook de nodige tips & tricks om je idee verder vorm te geven.

Een intakegesprek inplannen kan via het contactformulier met de vermelding van Smart Education at Schools. Een intakegesprek kun je doorheen het volledige jaar aanvragen.

Infosessie

Naar welk type ideeën zijn we op zoek binnen Smart Education at Schools? Hoeveel budget kan elke partner ontvangen? Hoe verloopt de aanvraagprocedure? Je krijgt een antwoord op al je vragen tijdens onze infosessie. Achteraf babbel je bij met andere leerkrachten die ook een innovatief idee willen indienen. De infosessie vindt fysiek plaats in september 2025.

Indiening projectidee

Om een project aan te vragen, dien je eerst en vooral een projectidee in. We verwachten een eerste schets van het idee (1500 woorden) waarbij vooral de doelstellingen en mogelijke impact meetellen. De precieze samenstelling van het team, de budgetverdeling en de implementatie van het project hoeven nog niet grondig uitgewerkt te zijn. Het sjabloon van het formulier komt online in april 2025.

Uit de ingediende ideeën maakt de jury een eerste selectie o.b.v. de evaluatiecriteria (zie projecthandleiding).

Oefenpitch

Geselecteerde teams pitchen hun idee aan elkaar en enkele experten uit de onderzoeks- en bedrijfswereld. Dankzij de feedback en vragen uit het publiek kun je als team verder aan de slag om het projectidee te verfijnen.

Workshop: ‘van idee naar projectvoorstel’

Na de feedback van de oefenpitch heb je een goed uitgewerkt idee. Maar hoe giet je dat nu in een projectvoorstel? Hoe leg je de belangrijkste mijlpalen van het project vast? Hoe stel je een projectplan op? Om die vragen te beantwoorden, gaan we tijdens een workshop praktisch aan de slag om het projectvoorstel vorm te geven.

Indiening projectvoorstel en pitch

In de laatste stap van de aanvraagprocedure dien je een projectvoorstel met bijhorende kostenbegroting in. Het dossier is langer dan het projectidee (7000 woorden) en aspecten als team, budget en takenverdeling moeten grondig uitgewerkt zijn. Het team presenteert het voorstel vervolgens aan een onafhankelijke jury a.d.h.v. een pitch.

Start project

De jury en stuurgroep maken de finale beslissing welke projecten van start kunnen gaan (gewoonlijk zo’n drietal per jaar). De projecten starten op 1 september 2026 en duren maximaal één jaar.

Nog vragen? Je kunt ons contacteren via het contactformulier met de vermelding van Smart Education at Schools.