Strategische onderzoekssamenwerkingen

R&D-samenwerkingen

We zetten Vlaanderen mee op de kaart als innovatieregio door de krachten te bundelen met lokale bedrijven en andere actoren.

Voor imec zijn Vlaamse bedrijven ideale partners voor R&D-samenwerkingen die:

  • de lokale én globale impact van ons onderzoek bevorderen
  • de competitiviteit van die partnerbedrijven versterken
  • hooggeschoolde tewerkstelling in onze regio stimuleren
     

Strategische onderzoeksprogramma’s

Binnen consortia van onderzoekers, bedrijven, overheden en andere lokale actoren werkt imec aan onderzoeksprogramma’s op lange termijn. Die moeten een antwoord bieden op complexe maatschappelijke vraagstukken zoals klimaatverandering, groeiende steden, een verouderende bevolking.

Lees meer

Individuele R&D-samenwerkingen

Als Vlaamse ondernemer kun je op verschillende manieren samenwerken met imec.

Wil je een toepassingsspecifieke chip ontwikkelen? Dan kun je, ook als kmo, terecht bij imec.IC-link voor het volledige ontwikkelingstraject – van design tot fabricatie.

Lees meer over imec.IC-link

Heb je voor je onderzoek en ontwikkeling nood aan specifieke expertise of infrastructuur die je zelf niet in huis hebt? Kies dan voor een bilaterale R&D-samenwerking met imec. Zo versnel je je innovatie en kom je als eerste met een werkbare oplossing op de markt. Meer info vind je op onze internationale website.

Ten slotte beschikt imec over verschillende locaties waar je je slimme oplossingen en nieuwe technologieën test, ook in levensechte omstandigheden.

Maak kennis met onze smart spaces

Meer weten? Stel je vraag via de knop hieronder.