ASIC-ontwikkeling

Toepassingsspecifieke chips (ASICs)

Ga in zee met imec voor de ontwikkeling van je toepassingsspecifieke chip – van een paar prototypes tot grote volumes.

Een application-specific integrated circuit of ASIC is een chip die specifiek is ontworpen voor een bepaalde toepassing. Zo’n ASIC bezorgt je product vaak een competitief voordeel, bijvoorbeeld door het kleiner of energie-efficiënter te maken.

Bovendien is een ASIC een uitstekende manier om je intellectuele eigendom (IP) te beschermen. Een ASIC is namelijk veel beter bestand tegen reverse engineering dan een combinatie van elektronische componenten op een PCB.

Al die voordelen van een ASIC gelden net zozeer voor multinationals als voor of start-ups. De toegang tot ASIC-ontwikkeling hoort dus ook gelijk te zijn. Kmo’s hebben nood aan een partner met de kennis en het netwerk om zo’n specifieke chip te ontwerpen en te fabriceren.

Zo’n partner is imec.IC-link, een afdeling van imec die een totaalservice biedt op het vlak van ASIC-ontwikkeling.

Accepteer marketing-cookies om deze content te kunnen bekijken.
Cookie-instellingen

ASIC-ontwerp en -IP

Een ASIC is meestal een combinatie van origineel ontworpen circuits met bestaande designs, zogenaamde IP-blokken. Je staat dus voor een dubbele uitdaging:

  • De design- en IP-huizen vinden die je kunnen helpen om je idee technologisch te realiseren. En een goede deal met hen onderhandelen.
  • Alle elementen combineren tot een optimaal functionerende ASIC.

Óf je kunt je gewenste specificaties bespreken met imec.IC-link. Hun experts zoeken dan alles voor jou uit. Ze combineren de diensten van eigen ontwerpers en IP van imec met het aanbod van een uitgebreid netwerk van design- en IP-huizen.

Daarbij doet imec.IC-link trouwens vaak een beroep op lokale partners:

ASIC-fabricatie

De grootste uitdaging waarvoor je staat is de productie van je ASIC. De deur van de grote chipfabrieken (foundries) blijft vaak gesloten. Zeker als je nog niet meteen grote volumes nodig hebt.

Imec.IC-link heeft die toegang wel. Het is een value chain aggregator (VCA) van TSMC – de grootse foundry ter wereld – en heeft overeenkomsten met andere foundries en bedrijven uit het ecosysteem voor chipproductie. Op die manier is imec.IC-link jouw toegangspoort tot chipproductie van zowat elk volume, inclusief eersterangs support.

En dankzij de multi-project wafer (MPW)-diensten van imec.IC-link kun je zelfs een handvol prototypes betaalbaar produceren. Ook in geavanceerde imec-technologieën.

Ben je klaar om een versnelling hoger te schakelen? Dan ondersteunt imec.IC-link je bij het opzetten van exclusieve productieruns van je ASIC – in elk volume.

Een flexibel pad naar je ASIC

Het aanbod van imec.IC-link omvat een waaier van diensten zoals:

  • ontwerp
  • fabricage
  • assemblage
  • geavanceerde packaging
  • testen, kwalificering en optimalisatie

Bovendien kies je zelf je samenwerkingsmodel: van een combinatie van afzonderlijke services tot een a-tot-z-ontwikkeling van je ASIC.

Meer weten? Bezoek de website van imec.IC-link.