Slecht ingeregelde verwarmingsinstallaties zorgen voor een onnodig energieverbruik. Binnenkort wordt de inregeling daarom verplicht via een wetgeving. Om de toekomstige installatieprofielen voldoende voor te bereiden op de kennis en vaardigheden die nog zijn voor die inregeling, werden vanaf september 2023 nieuwe leerplandoelstellingen in de derde graad secundair onderwijs opgenomen. Het onderwijs is hier echter niet op voorbereid: de didactische opstelling is duur én vraagt veel oppervlakte.

Het project HYDREG zal een Mixed Reality-toepassing ontwikkelen waarin leerlingen en cursisten een verwarmingsinstallatie kunnen opbouwen en instellen. Op die manier leren ze de nodige competenties aan in een veilige, compacte omgeving. Via gerichte feedback krijgt de lerende inzicht in eigen sterktes en zwaktes.

Dit project wordt uitgevoerd door GTI Mortsel, Provinciale School voor Tuinbouw en Techniek, Opleiding en Techniek vzw en Dexr.

Aan de slag

De oplevering van dit project wordt verwacht in april 2024. Voor meer informatie kun je contact opnemen via onderstaand contactformulier.