8 ghz radar
/Baanbrekende Radarchip maakt Gebouwen Slimmer

Persbericht

Baanbrekende Radarchip maakt Gebouwen Slimmer

Over imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0, energie en onderwijs.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt meer dan 4.000 topwetenschappers uit meer dan 88 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. In 2017 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 546 miljoen euro. Meer informatie op www.imec-int.com

Imec is a registered trademark for the activities of IMEC International (a legal entity set up under Belgian law as a "stichting van openbaar nut”), imec Belgium (IMEC vzw supported by the Flemish Government), imec the Netherlands (Stichting IMEC Nederland, part of Holst Centre which is supported by the Dutch Government), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) and imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) and imec India (Imec India Private Limited), imec Florida (IMEC USA nanoelectronics design center).

Over Holst Centre

Holst Centre is een onafhankelijk R&D centrum dat technologieën ontwikkelt voor draadloze autonome sensortechnologieën en flexibele elektronica, in een open innovatieomgeving en in specifieke onderzoekstrajecten. Een belangrijk kenmerk van Holst Centre is het partnerschapsmodel met de industrie en de academische wereld op basis van roadmaps en programma's. Het is dit soort kruisbestuiving dat Holst Centre in staat stelt zijn wetenschappelijke strategie af te stemmen op de industriële behoeften.

De fundamenten van Holst Centre zijn het leveren van een bijdrage aan het beantwoorden van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg, levensstijl, duurzaamheid en het internet van de dingen. Dit is zichtbaar door de motivatie van de onderzoekers, de verschillende samenwerkingsmodellen en de keuze van de onderzoeksonderwerpen.

Holst Centre is in 2005 opgericht door imec (Vlaanderen, België) en TNO (Nederland) en wordt ondersteund door lokale, regionale en nationale overheden. Holst Centre, gelegen op de High Tech Campus Eindhoven, profiteert van en draagt bij aan de state-of-the-art faciliteiten op het terrein. Holst Centre heeft meer dan 200 medewerkers uit zo'n 28 landen en een betrokkenheid van meer dan 50 industriële partners. www.holstcentre.com.