Publiekswerking

Publiekswerking

Wetenschap en technologie zijn te belangrijk om alleen over te laten aan wetenschappers. Daarom delen we bij imec graag onze kennis met het publiek – en vragen we ook hún input.

Nano- en digitale technologie zijn alomtegenwoordig in onze maatschappij. En in de toekomst zullen ze ons leven nog meer bepalen. Daarvan is nochtans niet iedereen zich bewust. Want heel wat van die innovatieve oplossingen danken net hun kracht aan hun onzichtbare, intuïtieve karakter.

Toch is het belangrijk dat ook het brede publiek mee is met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Niet alleen om er kennis van te nemen, maar ook om er – bijvoorbeeld via citizen science – actief aan bij te dragen. Want van cocreatie met gebruikers worden digitale oplossingen alleen maar beter.

Vanuit onze positie als hoogtechnologisch kenniscentrum vinden we het belangrijk om bij te dragen aan het enthousiasme voor wetenschap en technologie in Vlaanderen. We publiceren laagdrempelige content via onze eigen en partnerkanalen. We gooien geregeld onze deuren open tijdens evenementen zoals de Open Bedrijvendag en de Dag van de Wetenschap. En via projecten zoals Comon vragen we burgers om mee na te denken over slimme oplossingen voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Daarbij besteden we bijzondere aandacht aan educatieve projecten voor jongeren. Want hun passie voor wetenschap en technologie is de beste garantie voor de blijvende innovatiekracht van onze regio.

Verken de projecten

Klik op de afbeeldingen hieronder om meer te lezen over onze projecten rond publiekswerking

Brightlab
Brightlab
Scivil
Scivil
Mediawijs
Mediawijs
Educatieve projecten
Educatieve projecten
Comon
COMON