EVERAI

EVERAI

Spoedartsen winnen tijd omdat patiëntgegevens sneller ter plaatse zijn.

Dit project kreeg steun van het European Institute of Innovation & Technology.

In de film of op tv is het bijna een cliché: een ambulance komt aan, een spoedarts snelt toe. “Hartslag? Bloeddruk? Medicatie? Maak de operatiekamer klaar!”

Zijn dat soort scènes binnenkort hopeloos achterhaald? Wel als het afhangt van EVERAI, een innovatieproject van imec en verschillende partners. Dan zal alles klaarstaan vóór de patiënt op de spoeddienst arriveert.

Accepteer marketing-cookies om deze content te kunnen bekijken.
Cookie-instellingen

Hoe werkt EVERAI?

De bedoeling is om EVERAI te installeren in ambulances. Het systeem:

  • Verzamelt objectieve patiëntgegevens. De MUG-arts dicteert zijn bevindingen. Een algoritme zet dat om naar tekst. De arts valideert die in real time.
  • Stuurt de gegevens gestructureerd naar de spoedarts – uiteindelijk is het de bedoeling dat de informatie rechtstreeks terechtkomt in de MUG-fiche. De arts kan dan onmiddellijk beginnen met de voorbereiding van het personeel en de infrastructuur.

Het resultaat is dat de ziekenhuisopname sneller gebeurt. Dat is goed nieuws voor de arts, die efficiënter werkt. Voor de patiënt, die rekent op een betere behandeling. En voor de samenleving, die kosten bespaart.

Bundeling van expertises

EVERAI liep van januari tot december 2020. Het project kreeg steun van het European Institute of Innovation and Technology. Verschillende partners leverden een onmisbare bijdrage:

  • Genesis-Biomed zette het businessplan (business development & go-to-market) en de IP-licentieovereenkomst op papier. En zet nu een start-up op poten.
  • Pipple ondersteunde de creatie van de AI in de beslissingsondersteunende platformen.
  • Imec speelde zijn rol als ervaren innovatiepartner bij het ontwerp van de hardware en software, de prototyping en het testen.

Resultaten

In cocreatie met de spoedartsen van het AZ Klina in Brasschaat en het UZ Gent ontwikkelden en testten we het eerste prototype van de EVERAI-oplossing. Eerst brainstormden we over onderwerpen als:

  • Hoe moeten de dashboards eruit zien?
  • Welke functionaliteiten zijn nodig?
  • Welke terminologie zullen we gebruiken?

Gaandeweg werd de oplossing ook getest bij de ziekenhuizen. Via een iteratief proces kwamen we zo tot een prototype dat is afgestemd op de gebruikers.

De start-up van Genesis-Biomed zal EVERAI nu naar een hogere TRL (technology readiness level) brengen. Zodat de oplossing op termijn naar de markt kan.

Meer weten over hoe technologie onze gezondheidszorg kan verbeteren? Ontdek alles over smart health.