Coöperatieve R&D samenwerking
Beperk je risico’s en verlaag je kosten door samen met andere bedrijven precompetitief onderzoek te voeren.
Voorbeelden
Verken de manieren waarop imec de toekomst verandert.
imec.xpand
Wil je met nanotechnologie de markt op? Imec.xpand ondersteunt je van begin tot eind.
Spin-offs
Verken hier de lijst van spin-offbedrijven van de Vlaamse innovatiehub voor nano-elektronica en digitale technologie.

Innovatiediensten

Een goed idee verdient een goede uitwerking. En dat vraagt tijd. Tegelijk moet innoveren vooruitgaan. Want de markt verdraagt geen uitstel. 

Geen wonder dat zoveel bedrijven een beroep doen op een ervaren innovatiepartner. Die levert de ondersteuning die leidt tot excellente producten of diensten. En begrijpt tegelijk dat geen enkele van die stappen het tijdschema mag vertragen. 

Imec is zo’n innovatiepartner. Of je nu een grote onderneming bent of kmo. En in welke stap van het innovatieproces jij je ook bevindt. 

Leg ons je innovatieplannen voor

Verkennen

Jij bent enthousiast over je idee voor een product of dienst. Maar is er ook een doelgroep voor? Is je idee sterk genoeg om die doelgroep te overtuigen? En klopt je financiële plaatje dan ook?

Op die vragen moet je een antwoord formuleren vóór je aan de ontwikkeling begint. Imec helpt je door je potentiële gebruikers te ondervragen. En door je te ondersteunen bij het opstellen van je businessmodel.

Ontwikkelen

Zorg ervoor dat je daadwerkelijke product of digitale oplossing net zo sterk is als je idee. Doe een beroep op de expertise en infrastructuur van imec.

Zo versnel je het ontwikkelingsproces en verlaag je het risico. Want je komt voor de dag met een prototype dat voldoet aan alle verwachtingen van de markt.

Testen

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Mis je markintroductie niet en test je product of dienst op een manier die niets aan het toeval overlaat.

Samen met zijn onderzoeksgroepen aan alle Vlaamse universiteiten heeft imec een keur aan specifieke testlabs. Hier kun je terecht voor de toetsing van je hardware, software en businesscases.

Produceren

Wist je dat je ook als klein of middelgroot bedrijf je eigen microchips kunt laten ontwikkelen en produceren? Zo’n gespecialiseerde chip tilt je digitale oplossing naar een hoger niveau. Dat verhoogt je kansen op de markt. En zo verdien je je investering terug.

Zelf een chip ontwikkelen en produceren lijkt een onmogelijke opdracht voor een kmo. Maar imec verlaagt die drempel met een reeks services op maat.

Lees meer op onze corporate website.

Klaar om je ideeën waar te maken in silicium?

Neem meteen contact op