alt
imec logo

Twikit en Waylay: imec.istart alumni veroveren de wereld

In het kort

Twikit – voorloper in software waarmee fabrikanten eenvoudig gepersonaliseerde producten kunnen maken – en Waylay – pionier in automatisering voor Internet-of-Things (IoT) toepassingen – zijn levende voorbeelden van hoe het imec.istart-programma startups op weg zet om uit te groeien tot internationale scale-ups.

In een jaar je omzet verdrievoudigen. Of tien kwartalen op een rij een gemiddelde groei van dertig procent optekenen. Het zijn cijfers waar elke startup van droomt om terecht het label scale-up te kunnen dragen. De cijfers komen van Twikit en Waylay, twee Vlaamse B2B software scale-ups die in sneltempo de wereld veroveren. Piet Vandaele, CEO en co-founder Waylay en Martijn Joris, CEO en co-founder van Twikit, delen trots hun verhaal. Beide getuigen ook over de meerwaarde van het imec.istart business accelerator programma in hun opstartperiode.

Het imec.istart-programma versnelt niet alleen startups, maar ook zichzelf. Getuige de mooie recente groeicijfers, internationale erkenning en nieuwe inhoudelijke ontwikkelingen. Zo rondde imec.istart begin dit jaar de kaap van honderd miljoen vervolginvestering, kreeg het van UBI Global het label van beste Europese accelerator verbonden aan een universiteit en breidde het haar expertise uit dankzij een aantal nieuwe thematische verticals (FinTech, InsurTech & Cyber Security, SportTech…). Maar beste illustratie van het eigen succes is voor een startup accelerator nog altijd een portfolio met succesvolle alumni.