PB UBI Global
/Imec wordt nummer 1 van de wereld in begeleiding van start-ups

Persbericht

Imec wordt nummer 1 van de wereld in begeleiding van start-ups

Over imec

Met meer dan 5.500 medewerkers van overal ter wereld, topwetenschappers en experten in verschillende onderzoeksdisciplines, een zeer geavanceerde R&D infrastructuur, en een uitgebreid partnernetwerk van wereldleiders uit de hightech-industrie, farma, ICT, ... Vlaamse en internationale bedrijven, start-ups, de academische wereld en kenniscentra, is imec ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer.

Imec zet zijn expertise en industrieel netwerk ook in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces. Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector, overheden en bedrijven in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.

Imec heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, in Nederland en de VS, en vertegenwoordiging in 3 continenten. In 2022 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 846 miljoen euro.

Meer informatie: https://www.imec.be/nl

Imec is een geregistreerde merknaam voor de activiteiten van imec International (IMEC International, stichting van openbaar nut naar Belgisch recht), imec België (IMEC vzw, gesteund door de Vlaamse overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, gesteund door de Nederlandse overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.), imec China (IMEC Microelectronics Shanghai Co. Ltd.), imec India (IMEC India Private Limited), imec San Francisco (IMEC Inc.) en imec Florida (IMEC USA Nanoelectronics Design Center Inc.).
 

Over imec.istart


Imec.istart - imecs business accelerator - wil techondernemers helpen succesvol hun bedrijf te starten. Het imec.istart-programma biedt een breed scala aan diensten, zoals initiële financiële injectie (50.000 tot 250.000 EUR pre-seed financiering), persoonlijke coaching en mentoring, toegang tot technologie en kantoorfaciliteiten, toegang tot een breed (inter) nationaal netwerk van partners en investeerders en nog veel meer. Sinds de lancering in 2011 hielp imec.istart meer dan 290 tech startups op verschillende gebieden om zich te ontwikkelen tot duurzame ondernemingen. Het UBI Global-rapport van 'Top University Business Accelerators' van 2023 rangschikt imec.istart wereldwijd op de eerste plaats.

Meer informatie op www.imecistart.com

Over UBI Global

UBI Global is gespecialiseerd in het in kaart brengen en verbinden van wereldwijde incubatie- en acceleratieprogramma's voor bedrijven. Via een netwerk van meer dan 1.000 lidorganisaties uit meer dan 90 landen over de hele wereld biedt UBI Global matchmaking, ranking, benchmarking en onderzoeksdiensten aan bedrijven en bedrijfsincubatieprogramma's.