PR imec.istart Future Fund
/Nieuw investeringsfonds helpt beloftevolle start-ups sneller doorgroeien

Persbericht

Nieuw investeringsfonds helpt beloftevolle start-ups sneller doorgroeien

Als onafhankelijk onderzoekscentrum verbindt imec zich ertoe zijn expertise in te zetten om de feiten rond technologie en innovatie helder en objectief weer te geven, en zo de maatschappij te helpen ze te begrijpen en te plaatsen.

Over imec.istart 

 
Imec.istart - imecs business accelerator - is de eerste investeerder en ondersteunende partner die tech start-ups helpt om op te schalen. Het imec.istart programma biedt een breed scala aan diensten, zoals een initiële financiële injectie van € 100.000 tot € 250.000 aan pre-seed funding, persoonlijke coaching en mentoring, toegang tot technologie en kantoorfaciliteiten en toegang tot een breed (inter)nationaal netwerk van partners en investeerders. Sinds de lancering in 2011 hielp imec.istart meer dan 300 tech start-ups op verschillende gebieden om zich te ontwikkelen tot duurzame ondernemingen. Imec.istart werd in mei dit jaar erkend als 'beste universiteit-gelinkte accelerator wereldwijd' door UBI Global tijdens de World Incubation Summit in Gent.  

 Over imec  

Met meer dan 5.500 medewerkers van overal ter wereld, topwetenschappers en experten in verschillende onderzoeksdisciplines, een zeer geavanceerde R&D infrastructuur, en een uitgebreid partnernetwerk van wereldleiders uit de hightech-industrie, farma, ICT, ... Vlaamse en internationale bedrijven, start-ups, de academische wereld en kenniscentra, is imec ‘s werelds grootste onafhankelijke onderzoekscentrum in nano-elektronica en digitale technologie. Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer.

Imec zet zijn expertise en industrieel netwerk ook in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces. Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector, overheden en bedrijven in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.

Imec heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, onderzoeksgroepen verspreid over de Vlaamse universiteiten, in Nederland en de VS, en vertegenwoordiging in 3 continenten. In 2022 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 846 miljoen euro.