Om dergelijke innovatieve hardware te creëren, ontwikkelt easics een software-framework dat automatisch hardwarebeschrijvingen genereert van de diepe neurale netwerken die nodig zijn om een specifieke toepassing slim te maken. Deze optimale hardwarebeschrijving maakt het vervolgens mogelijk om FPGA- of ASIC-oplossingen op maat te realiseren.
Oorspronkelijk een spin-off van imec en KU Leuven - ESAT, heeft easics 28 jaar ervaring in het ontwerpen van first-time-right ASICs en FPGA's. De oplossingen van easics vormen de kern van vele toepassingen, waaronder mobiele communicatieapparatuur, intelligente camera's, infraroodbeeldsensoren, voedselsorteermachines, cochleaire hoortoestellen en aardobservatiesatellieten.
Easics is ook partner in de imec.icon projecten HELP Video!, cREAtIve en SenseCity. Het onderzoek en de ontwikkeling van het geautomatiseerde framework om optimale AI-engines te genereren voor zowel FPGA- als ASIC-platforms wordt in deze projecten voortgezet.
Met het AI-platform als uitgangspunt, plant Easics een nauwe integratie met een aantal sensoren zoals beeldsensoren die licht vangen in en buiten het zichtbare spectrum (bv. hyperspectraal en thermisch infrarood), 3D laserscanners (LiDAR), Time-of-Flight (ToF) sensors, radar, ultrasone sensoren en microfoons.
Toepassingsdomeinen die zullen profiteren van dergelijke geïntegreerde AI-oplossingen zijn onder andere:
- Industrie 4.0: in-line kwaliteitscontrole, fabrieksautomatisering, robottechniek, cobots, voorspellend onderhoud
- Smart health: medische beeldanalyse, wearables en implantaten met een laag verbruik
- Smart mobility: rijhulpsystemen en zelfrijdende auto's
- Smart city en surveillance: menigte & verkeersmonitoring
- Slimme landbouw: intelligente oogstmachines
- Space 4.0: aardobservatie via een radioverbinding met lagere bandbreedte
Meer weten?
- Kom alles te weten over het bedrijf en hun oplossingen op de easics website.