blog data spaces
/Data spaces

Dossier

Data spaces

Data spaces zijn de nieuwste visie op hoe datatransacties kunnen gebeuren op een manier die kwalitatief, betrouwbaar en veilig is, en bovendien schaalbaar, economisch rendabel, maatschappelijk relevant en juridisch rechtvaardig.

blog data spaces

Blog

Dé weg naar decentraal en betrouwbaar delen van gegevens op grote schaal.

 

blog data spaces

Blog

Informatie tussen de juiste systemen en organisaties beter met elkaar in verbinding stellen, kan geavanceerde voorspellingen en preventieve acties ook helpen om onnodig leed te voorkomen.

blog data spaces

Blog

Zodra de gezondheidszorg meer data kan uitwisselen, worden diagnoses, behandelingen en preventie nóg effectiever.

blog data spaces

Blog

Organisaties die de nodige afspraken en standaarden volgen, kunnen door betere data-uitwisseling via data spaces een boost geven aan duurzame mobiliteit en logistiek.

blog data spaces

Whitepaper

De recent door imec gepubliceerde whitepaper “Smart data operations for better data-informed decision taking” schept klaarheid in dit snel evoluerend en relevant domein.

blog data spaces

Een blik vooruit op onderzoek

devices

Blik o/d toekomst

In tegenstelling tot goud kan je data tegelijk met meerdere partijen delen. Het heeft dus weinig zin om data op te potten. Met data spaces kunnen we data beter beschikbaar én controleerbaar maken.

Datakluis

Opinie

Esther De Loof legt in Data News uit waarom de Solid-technologie een gamechanger kan worden voor het internet

Belgian Data Spaces Day

Binnen de Belgische Data Space Alliance bundelen Agoria, KU Leuven, imec, Digitaal Vlaanderen, Paradigm Brussels, Agence de Numérique, SolidLab en Athumi de krachten om de creatie van data spaces in België te vergemakkelijken.