Smart connectivity

Smart connectivity

De fabriek of het magazijn van de toekomst draait voor een groot stuk op draadloze locatie- en productiedata. En heeft daarom nood aan vernieuwende ICT-oplossingen op maat van veeleisende industriële omgevingen. Je ziet ze aan het werk tijdens deze proeftuin.

Klaar voor Industrie 4.0?

Een inventaris die altijd up-to-date is, robots en drones die autonoom de productievloer doorkruisen, processen die vanzelf efficiënter worden dankzij automatische feedbackloops, ...

De technologieën rond Industrie 4.0 overspoelen je bedrijf met nieuwe kansen. Of je die ten volle kunt grijpen? Dat hangt af van een cruciale factor: connectiviteit. Snelle, betrouwbare en draadloze dataverbindingen zijn bijvoorbeeld onmisbaar voor de nauwkeurige plaatsbepaling van mobiele units –  in uitdagende omstandigheden en zónder gps.

Smart connectivity: een slimme mix

Om de fabriekshal of het magazijn van de toekomst mogelijk te maken, heb je nood aan een uitgekiende combinatie van technologieën zoals:

  • Ultra Wideband (UWB) om grote hoeveelheden gegevens over een korte afstand draadloos te verzenden.
  • Sensorfusie die camerabeelden en andere gegevens samenvoegt voor één uiterst nauwkeurige lokalisering.
  • Objectherkenning waarmee mobiele units moeiteloos obstakels ontwijken.

Als dat allemaal perfect op elkaar is afgestemd, krijg je innovatieve oplossingen zoals deze: een drone die autonoom rondvliegt en de inventaris bijhoudt door QR-codes te scannen.

Accepteer marketing-cookies om deze content te kunnen bekijken.
Cookie-instellingen

Smart connectivity in de praktijk

Denk je spontaan aan de mogelijkheden voor jouw bedrijf als je dit ziet? De smart connectivity-proeftuin biedt je de kans om die ten volle te verkennen. Of om totaal nieuwe ideeën op te doen. Een greep uit het aanbod:

  • Je ziet smart connectivity in actie tijdens een bezoek aan onze demoruimtes in Gent en Leuven – of tijdens een real-life demo op locatie.
  • Je bent welkom voor diepgaande technologiediscussies tijdens een van de masterclasses.
  • Je toetst je ideeën af bij experts door middel van consultancy en haalbaarheidsstudies

Klaar om in deze proeftuin op ontdekkingstocht te gaan? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact op met Kris Van de Voorde, Innovation Program Manager Flanders.