/ENGIE en EnergyVille slaan opnieuw de handen in elkaar voor onderzoek naar nieuwe technologieën om de energietransitie te versnellen

Persbericht

ENGIE en EnergyVille slaan opnieuw de handen in elkaar voor onderzoek naar nieuwe technologieën om de energietransitie te versnellen

Over EnergyVille

EnergyVille is een samenwerking tussen de Belgische onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen. EnergyVille ontwikkelt de technologieën en kennis om publieke en private stakeholders te ondersteunen bij hun transitie naar een energie-efficiënte, gedecarboniseerde en duurzame stedelijke omgeving. De unieke complementariteit van de onderzoekspartners stelt ons in staat de hele waardeketen van het energiesysteem te integreren in ons onderzoek. Dit reikt van materialen en componenten tot het niveau van gehele energiesystemen, businessmodellen en strategieën. Onze activiteiten zijn verzameld in acht interdisciplinaire domeinen: zonne-energie, batterij-opslag, vermogenelektronica, thermische systemen, power-to-molecules, energie voor gebouwen en districten, elektrische netwerken, energiestrategieën en -markten.

Met ongeveer 400 onderzoekers en state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten is EnergyVille op energievlak een Europese innovatiehub van topniveau. Het brengt onderzoek, ontwikkeling en training samen onder één naam, in nauwe samenwerking met lokale, regionale en internationale partners uit zowel de industrie als publieke autoriteiten.

Als R&D-innovatiehub, gevestigd in het industriegeoriënteerde ecosysteem van Thor Park (Genk), biedt EnergyVille een aantrekkelijke omgeving voor energieonderzoek, industriële productontwikkeling en bedrijfscreatie. De samenwerking wordt daarbij gesteund door de stad Genk, de provincie Limburg, LRM, Nuhma, POM Limburg en de Europese structurele fondsen.

Over ENGIE

ENGIE is de Belgische marktleider in de productie van elektriciteit en de verkoop van elektriciteit, aardgas en energiediensten. Om de transitie naar een koolstofneutrale toekomst te versnellen, biedt ENGIE zijn residentiële, professionele en industriële klanten innoverende oplossingen voor een zuiniger en meer doordacht energiegebruik en voor meer comfort. Als grootste producent van hernieuwbare energie van België produceert ENGIE elektriciteit dichtbij zijn klanten, dankzij een gediversifieerd productiepark met lage CO2-uitstoot.

ENGIE Laborelec is een toonaangevend expertise en onderzoekscentrum in technologie met betrekking tot elektrische energie. Met 335 hooggespecialiseerde ingenieurs en technici is het bedrijf actief in de volledige waardeketen van de elektriciteit. Het ondersteunt een grote groep klanten op het vlak van productie, transmissie, distributie, opslag en eindgebruik van elektriciteit, met bijzondere aandacht voor de energietransitie en netto koolstofneutraliteit.