alt
/Een contactlens die ziektes opspoort en medicatie toedient?

Persbericht

Een contactlens die ziektes opspoort en medicatie toedient?

Imec, de UGent en lenzenfabrikant SEED integreren elektronica in zachte lenzen om dit mogelijk te maken.

Over imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0, energie en onderwijs.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt meer dan 4.000 topwetenschappers uit meer dan 88 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. In 2017 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 546 miljoen euro. Meer informatie op www.imec-int.com

Imec is a registered trademark for the activities of IMEC International (a legal entity set up under Belgian law as a "stichting van openbaar nut”), imec Belgium (IMEC vzw supported by the Flemish Government), imec the Netherlands (Stichting IMEC Nederland, part of Holst Centre which is supported by the Dutch Government), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) and imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) and imec India (Imec India Private Limited), imec Florida (IMEC USA nanoelectronics design center).

Over de UGent

De Universiteit Gent, opgericht in 1817, is één van de belangrijkste universitaire instellingen in het Nederlandse taalgebied. De Universiteit Gent profileert zich als een open, sociaal geëngageerde en pluralistische universiteit in een breed internationaal perspectief. Met een 80-tal vakgroepen, verdeeld over 11 faculteiten, biedt ze in vrijwel elke wetenschappelijke discipline hoogstaande en door onderzoek ondersteunde opleidingen aan.

Daarnaast investeert de Universiteit Gent strategisch in multidisciplinaire clusters om zijn industriële R & D-netwerk uit te breiden. Belangrijke activiteiten voor technologieoverdracht omvatten industriële samenwerkingsprogramma's, IP-licenties en het creëren van spin-offs. In de afgelopen tien jaar heeft deze gezamenlijke inspanning geresulteerd in 439 verleende octrooien, de oprichting van 68 spin-off bedrijven en een intensieve samenwerking met bedrijven.

Over SEED

SEED is een TSE-geregistreerde, uitgebreide fabrikant van contactlenzen in Japan met een geschiedenis van 60 jaar. SEED produceert en levert een breed scala aan contactlenzen, waaronder RGP-lenzen, zachte conventionele lenzen en een aantal wegwerp contactlenzen. De productiecapaciteit van de dagelijkse wegwerp contactlenzen bedraagt momenteel 44 miljoen stuks per maand in de fabriek in Japan.

SEED wil de komende tien jaar graag internationaal uitbreiden. Momenteel heeft SEED directe dochterondernemingen en/of Rep-kantoren in de fabriek: Shanghai, China; Taipei City, Taiwan; Kuala Lumpur, Maleisië; Hanoi, Vietnam; en Singapore. In dit jaar heeft SEED ook haar nieuwe Europese dochteronderneming in de buurt van Hamburg in Duitsland opgericht, voor regionale distributie in Europa en in Louvain-la-Neuve in België, om onderzoek te doen naar nieuwe materialen in Europa. Daarnaast exporteert SEED haar producten naar 24 landen en regio's.