Bilateraal onderzoek
Neem een voorsprong op je concurrenten dankzij een bilaterale samenwerking met imec.
Coöperatieve R&D samenwerking
Beperk je risico’s en verlaag je kosten door samen met andere bedrijven precompetitief onderzoek te voeren.
Voorbeelden
Verken de manieren waarop imec de toekomst verandert.
imec.istart
Wil je een versnelling hoger schakelen met je techstart-up? Klop dan aan bij imec.istart.
imec.xpand
Wil je met nanotechnologie de markt op? Imec.xpand ondersteunt je van begin tot eind.
Spin-offs
Verken hier de lijst van spin-offbedrijven van de Vlaamse innovatiehub voor nano-elektronica en digitale technologie.
/Innovatiediensten

Innovatiediensten

Breng je product of dienst sneller én doelgerichter op de markt. Laat je bij alle stappen ondersteunen door imec.

Innovatiediensten

Een goed idee verdient een goede uitwerking. En dat vraagt tijd. Tegelijk moet innoveren vooruitgaan. Want de markt verdraagt geen uitstel. 

Geen wonder dat zoveel bedrijven een beroep doen op een ervaren innovatiepartner. Die levert de ondersteuning die leidt tot excellente producten of diensten. En begrijpt tegelijk dat geen enkele van die stappen het tijdschema mag vertragen. 

Imec is zo’n innovatiepartner. Of je nu een grote onderneming bent of kmo. En in welke stap van het innovatieproces jij je ook bevindt. 

Leg ons je innovatieplannen voor

Verkennen

Jij bent enthousiast over je idee voor een product of dienst. Maar is er ook een doelgroep voor? Is je idee sterk genoeg om die doelgroep te overtuigen? En klopt je financiële plaatje dan ook?

Op die vragen moet je een antwoord formuleren vóór je aan de ontwikkeling begint. Imec helpt je door je potentiële gebruikers te ondervragen. En door je te ondersteunen bij het opstellen van je businessmodel.

Innovatiesprints

Laat je innovatie-idee uitdagen door een multidisciplinair team van experts. Zo sta je sterker in je schoenen vóór je de markt bestormt.  

Innovatrix

Leid je ontwikkelingstraject in goede banen met imecs uitgekiende tool voor innovatiemanagement.
 

Businessmodel

Gebruikersonderzoek focust op ‘wat’ en ‘wie’. Het businessmodel beantwoordt de ‘hoe’-vraag. Concreet: hoe je bedrijf optimale meerwaarde creëert en verzilvert.

Ontwikkelen

Zorg ervoor dat je daadwerkelijke product of digitale oplossing net zo sterk is als je idee. Doe een beroep op de expertise en infrastructuur van imec.

Zo versnel je het ontwikkelingsproces en verlaag je het risico. Want je komt voor de dag met een prototype dat voldoet aan alle verwachtingen van de markt.

Prototyping

Prototyping hoort bij elke stap van je ontwikkelingsproces. Bij imec vind je daarvoor de juiste hard- en softwareskills.

Testen

Je krijgt maar één kans voor een eerste indruk. Mis je markintroductie niet en test je product of dienst op een manier die niets aan het toeval overlaat.

Samen met zijn onderzoeksgroepen aan alle Vlaamse universiteiten heeft imec een keur aan specifieke testlabs. Hier kun je terecht voor de toetsing van je hardware, software en businesscases.

City of Things

Hoe kan technologie helpen om mijn stad leefbaarder te maken? In City of Things testen we het uit, met baanbrekende oplossingen.

Prelaunch pilots & testing

Onderwerp je innovatie aan een laatste vuurproef voor je ze lanceert. Zo verhoog je je kansen op succes.
 

Smart spaces

Maak kennis met de imec-locaties waar je je slimme oplossingen en nieuwe technologieën test, ook in levensechte omstandigheden.
 

Produceren

Wist je dat je ook als klein of middelgroot bedrijf je eigen microchips kunt laten ontwikkelen en produceren? Zo’n gespecialiseerde chip tilt je digitale oplossing naar een hoger niveau. Dat verhoogt je kansen op de markt. En zo verdien je je investering terug.

Zelf een chip ontwikkelen en produceren lijkt een onmogelijke opdracht voor een kmo. Maar imec verlaagt die drempel met een reeks services op maat.

Lees meer op onze corporate website.

Klaar om je ideeën waar te maken in silicium?

Neem meteen contact op

Birger Schrevens

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here. Our privacy statement can be found here. Some content (videos, iframes, forms,...) on this website will only appear when you have accepted the cookies.