/Vlaamse innovatiemotor/Impactdomeinen/Smart health/Nervocity/Meer informatie over het onderzoek

Meer informatie over het onderzoek

We willen in deze studie zo goed mogelijk begrijpen hoe, waarom, wanneer en in welke vorm jij stress ervaart. Je zal elke dag vragen krijgen die ons helpen om je dagelijkse stresservaring beter te begrijpen. 

Klik hier voor algemene informatie over het onderzoeksproject Nervocity.

Wat is dat eigenlijk, stress?

Stress kan voor iedereen anders zijn, maar in het algemeen bedoelen we hiermee dat je je opgewonden en/of gespannen voelt (soms met lichamelijke gevolgen). Misschien voel je je prikkelbaar, rusteloos, emotioneel, machteloos, of misschien voel je je enthousiast, alert, wakker, gefocust. 

Hoe wordt mijn stress gemeten door de Nervocity technologie?

Hieronder vind je meer informatie over de Nervocity-technologie. Zo kom je te weten hoe we stress meten en waarom we bepaalde vragen stellen in deze app.

Nervocity stap 1
Nervocity stap 2
Nervocity stap 3
Nervocity stap 4

Waarom krijg ik vragen over mijn stresservaringen?

De dagelijkse vragen helpen ons te begrijpen waarom, wanneer en in welke vorm je stress ervaart gedurende de dag. Hoe meer vragen je beantwoordt, hoe beter wij jouw stresservaringen kunnen meten en tonen in de applicatie.   

Je mag de vragen eerlijk beantwoorden, jouw mening telt echt. Let op, je kan de vragen niet meer aanpassen nadat je naar de volgende vraag bent gegaan. Het is belangrijk om te antwoorden volgens jouw eerste gevoelens en gedachten die in je opkomen.

Sommige vragen zullen na een tijd verdwijnen en sommige vragen kan je tot 's avonds laat invullen. Indien er meerdere vragen aanwezig zijn, probeer dan de recentste vraag in te vullen. 

Je kan vragen krijgen omdat wij iets gemeten hebben met de slimme armband en je kan algemene vragen krijgen, ook wanneer je de armband niet draagt. 

Waarom krijg ik vragen over fysieke activiteiten?

Het is belangrijk voor ons om te weten wanneer je je fysiek aan het inspannen bent (bv. lopen of fietsen). Wat we meten met de slimme armband tijdens een fysieke activiteit kan namelijk heel erg lijken op wat we meten tijdens een stresservaring: je zweet en je huidtemperatuur is verhoogd. 

Als we bijvoorbeeld weten dat je tijdens een meting aan het lopen was, dan kunnen we voorkomen dat we die meting onterecht zien als een stresservaring. Het is dus belangrijk dat je ook zoveel en zo nauwkeurig mogelijk antwoordt op vragen over activiteiten. 

Waarom krijg ik vragen over het Corona-virus?

Er zijn heel veel verschillende zaken die stress kunnen veroorzaken, waaronder ook het coronavirus of COVID-19. Daarom zullen we ook een paar vragen stellen hierover. Het doel van deze vragen is dus om te begrijpen of jouw stresservaringen misschien iets met het coronavirus te maken hebben.

Wat kan ik zien in de grafieken?

Op de startpagina (het huis-icoontje) zie je grafieken die jouw gemeten stress tonen. Deze metingen zijn niet altijd perfect. Je kan dus een stressvolle ervaring gehad hebben, die niet zichtbaar is in de meting. Het kan ook omgekeerd, je was misschien helemaal niet gestresseerd en toch werd er stress gemeten (bijvoorbeeld tijdens het sporten).

Het goede nieuws is dat je ons kan helpen om deze metingen te verbeteren door zoveel mogelijk vragen zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden.

Kan ik zelf mijn stresservaring melden?

Wanneer je stress ervaart, dan kan je dit zelf ook melden in de applicatie. Klik hiervoor in de applicatie op het middelste icoontje, met het Nervocity logo. De stresservaringen die je zelf meldt, worden niet verwerkt in de grafieken op de startpagina. Toch zijn deze nog steeds belangrijk, omdat ze helpen om jouw volgende stresservaringen beter te meten.

Ben je op zoek naar nuttige adressen en links met meer informatie en advies over welzijn? Bezoek dan deze pagina.

Klik hier voor veelgestelde vragen over het onderzoek.