/Animatie: de bouwblokken van het Mobilidata-systeem

27 June 2022

Animatie: de bouwblokken van het Mobilidata-systeem

In Vlaanderen worden we enerzijds geconfronteerd met structurele verkeersuitdagingen die we willen aanpakken. Anderzijds heb je het feit dat de beschikbare vrije ruimte beperkt is omdat we een dichtbevolkte regio zijn. Dus hoe kunnen we onze mobiliteitsvraagstukken aanpakken? Mobilidata zet volop in op nieuwe, technologische verkeersoplossingen. Zo willen we onze bestaande infrastructuur beter benutten en oplossingen aanreiken voor actuele behoeften bij zowel weggebruikers als beleidsmakers. Hoe dat kan, zie je in bovenstaande animatievideo.

Om een grootschalige uitrol van deze technologische verkeersoplossingen te realiseren, werkt Mobilidata nauw samen met onderzoekers, Vlaamse en lokale overheden, nood- en hulpdiensten, met bedrijven en met belangenorganisaties. Samen willen we het verkeer veiliger en vlotter laten verlopen.

En over welke oplossingen gaat het dan? In de eerste plaats over intelligente verkeerslichten die voordelen bieden voor alle weggebruikers omdat ze flexibel kunnen inspelen op het echte verkeer. Verder wil Mobilidata weggebruikers real-time op de hoogte brengen van o.a. (tijdelijke) wegenwerken, een spookrijder, filevorming, een persoon of dier op de weg, snelheidsadvies, enz. Tot slot ontwikkelt Mobilidata nieuwe toepassingen voor fietsers en voetgangers.

Wil jij weten hoe die informatie stroomt en gedeeld kan worden? Bekijk dan bovenstaande animatievideo. Wil jij meer weten over alle verkeersoplossingen of wil je samenwerken met Mobilidata? Surf dan naar mobilidata.be.

Mobilidata is een samenwerkingsverband van Vlaamse overheden, met de steun van imec en financiƫle ondersteuning van VLAIO en de Europese Unie (CEF).

Bekijk het dossier mobiliteit

Accepteer marketing-cookies om deze content te kunnen bekijken.
Cookie-instellingen