/Hack De Stad

Hack De Stad

8 december 2022 | Antwerpen

Hoe organiseren we pakjesleveringen in de stad?

De digitale revolutie heeft geleid tot een on-demand economie - een toenemende gebruikersgerichtheid van de industrie. Dit is ook zichtbaar in de transportsector, waar de sterke toename van e-commerce de belofte van steeds snellere, goedkopere, meer gepersonaliseerde leveringen aan uw deur mogelijk heeft gemaakt. Maar hoe organiseren we de groei van deze explosie van pakjesleveringen in de stad? Kunnen we onze pakjes in de toekomst nog steeds aan onze deur verwachten? Zijn we te lui, en bestellen we te veel? Hoe kunnen we niet enkel stedelijke mobiliteit en logistiek verduurzamen maar ook voedselwoestijnen of vervoersongelijkheden met een slimme keuze uit pakjestautomaten, microhubs, cargo-fietsen, elektrische bestelwagens, stedelijke distributiecentra en eco-zones?

We zoeken naar antwoorden met We gaan op zoek naar antwoorden met Veerle Demeyer (Projectcoördinator Mobiliteit Stad Mechelen), Joris Beckers (Professor Economische Geografie en Stedelijke Logistiek, Uantwerpen) gemodereerd door Jan Adriaenssens, directeur publieke technologie bij imec.

Hack De Stad: tech op je stoep

Dit vormt de eerste avond van het derde seizoen van de Hack De Stad-serie, georganiseerd door imec en Stadsform. Dit najaar gaan we in ‘tech op je stoep’ waarbij we de relatie tussen de technologie en de dagelijkse publieke ruimte bevragen.  

Tijdstip

Donderdag 8 december 2022
20:00 – 21:30

Meer info & registratie