FTI Leuven
/FTI Leuven

FTI Leuven

16-20 maart

Van 16 tot 20 maart vormt Leuven het decor voor FTI and&, een stadsfestival met talks, muziek, tech expedities, netwerkmomenten en kunstinstallaties. Onder het thema Health & wellbeing For Future Generations kan je verkennen hoe technologie en innovatie de sleutel zijn voor een betere toekomst voor volgende generaties.

FTI and& brengt ondernemers, innovators, en beleidsmakers, maar ook kinderen, ouders, jongeren en kunstenaars samen. Het wordt een festival waar cutting-edge technologieën en kinderdromen samenkomen.

imec @ FTI Leuven

Open Technologie & Innovatie Dag (17 maart, imec hoofdkantoor)

Op zondag 17 maart gooit imec samen met heel wat andere Vlaamse tech- en innovatiebedrijven de deuren open voor het grote publiek. Een ideale gelegenheid om aan de buurt, de provincie en heel Vlaanderen te laten zien waar deze bedrijven in schitteren.

Met:

 • Future Technology Talks waarin onze experts je een unieke inkijk geven in hoe imec's onderzoek bijdraagt tot doorbraken die ons leven duurzaam zullen impacteren. 
 • Een bezoek aan imec's befaamde cleanroom met gloednieuwe audiogids. Voor kinderen en volwassenen. 
 • Vier voorstellingen van Improbotics waarin acteurs aan het improviseren slaan met een chatbot. Van Erlnmyr, voor kinderen. 
 • Workshops voor kinderen die van wetenschap en technologie houden, door Brightlab.
 • "Inspiring Women in Tech" event voor jongeren. Vooraf inschrijven via deze link verplicht.
 • Het programma en meer info vind je hier

PLAY (17 maart, BIB Tweebronnen)

Leuvense partners zoals de KU Leuven, UCLL en Brightlab (imec) slaan samen met Technopolis, het Vlaamse technologisch doe-centrum voor kinderen, de handen in elkaar om de creativiteit van Leuvense toekomstige generaties aan te wakkeren. Op PLAY laten we kinderen proeven van wetenschap tijdens een heus experiment. Ze kunnen er de handen uit de mouwen steken door hun eigen computer game te maken of aan de slag te gaan met echte robots. En jij? Jij kan even stoom afblazen in ons pop-up café, dat alles terwijl de kroost zich kan uitleven.

PLAY For Schools (18 maart, BIB Tweebronnen)

In samenwerking met vooraanstaande Leuvense partners zoals de KU Leuven, UCLL en Bright Lab (imec), bundelt Technopolis, het toonaangevende Vlaamse technologische doe-centrum voor kinderen, de krachten om de creativiteit van de toekomstige generaties in Leuven te inspireren en te bevorderen. Tijdens PLAY bieden we kinderen van de 2de graad basisonderwijs een betoverende gelegenheid om in de fascinerende wereld van wetenschap te duiken, via een rijkdom aan boeiende experimenten en hands-on activiteiten.

Future Generations Conference (19 maart, STUK & Stadhuis)

We kennen de immense uitdagingen waar de volgende generaties voor staan. Weten we ook wat eraan kunnen doen? Absoluut! Tijdens deze conferentie leer je van dwarsdenkers, beleidsmakers of impact-ondernemers wat we vandaag kunnen doen voor het welzijn van toekomstige generaties. Ontdek:

 • Wat jongeren en toekomstige generaties van ons verwachten.
 • Hoe investeer je in lange termijn denken, duurzaam leiderschap of impact ondernemingen.
 • Wat neuro en nano ons leert over geluk.
 • & nog veel meer!

Een exclusieve summit die een platform biedt aan niet minder dan vijftig sprekers rond thema's als future-proof leadership, kathedraal denken, dromen en verwachtingen van jongeren, impact finance, en nog veel meer. Door de Future Generations Conference zal je met een andere blik naar de toekomst kijken. Een conferentie die inspireert, intrigeert en stimuleert. Want er is veel mogelijk als we het samen doen.

Met:

 • Keynote door Jo De Boeck (Chief Strategy Officer imec)

Claim 20€ korting voor de Future Generations Conference @ FTI Leuven. Kortingscode: JAN24KQB7LR (geldig tot 31/01)

Health Meets Hardware (20 maart, Sportoase): Medical Devices for Future Generations

We leven in een tijdperk van exponentiële verandering, waarin ons begrip van ons lichaam en onze gezondheid radicaal aan het veranderen is, dankzij technologie en innovatie. Zorgt een neurochip binnenkort voor onze mentale gezondheid? Behoren ziektes, dankzij innoverende technologieën, binnenkort tot het verleden? Kunnen we het leven van miljoenen patiënten verbeteren met het juiste medisch apparaat?

Dit zijn vragen voor de toekomst, maar we moeten vandaag al zoeken naar de antwoorden.

Op 'Health meets Hardware' brengen we pioniers in productontwikkeling en gezondheidszorg samen. We ontdekken nieuwe perspectieven en plaatsen - ook letterlijk - revolutionaire en levensverbeterende hardware-innovaties in de schijnwerpers.

'Health meets Hardware' staat voor connectie met andere pioniers uit het ecosysteem. Want de toekomst van de gezondheid van onze kinderen en kleinkinderen, die bouwen we samen. Dit unieke evenement is een uitgelezen kans om bestaande partnerschappen te versterken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan in de gezondheids- en hardwaresector. En tegelijkertijd zal je verbaasd worden door de mogelijkheden die de moderne 'medical devices' nu al in petto hebben.

Met:

 • Chris Van Hoof (Vice-President imec & General Manager One Planet Research Center)
 • Marleen Welkenhuysen (R&D team leader neurochip characterization)

Volledig programma en tickets