/CityFlows en het gebruik van data in de evaluatie van mobiliteitsbeleid

CityFlows en het gebruik van data in de evaluatie van mobiliteitsbeleid

22 maart 2022 | Webinar

Imec

CityFlows is een samenwerking tussen strategisch onderzoekscentrum imec en de Universiteit Antwerpen, met ondersteuning van het Agentschap Binnenlands Bestuur, Antwerpen, Gent en Mechelen.

Event details

We nodigen u uit voor de webinar ‘CityFlows en het gebruik van data in de evaluatie van mobiliteitsbeleid’ op dinsdag 22 maart 2022 van 11-12 uur.

CityFlows helpt lokale overheden om verkeersdensiteiten fijnmazig te meten over tijdstippen, buurten en modaliteiten heen. Dat is nodig omdat er veel mobiliteitsdata ter beschikking is maar die databronnen hebben een eigen standaard en meten op een andere manier. CityFlows is een statistisch model dat heterogene mobiliteitsdatabronnen herleidt naar een homogene mobiliteitsdatabron. In de drie pilootsteden Antwerpen, Gent en Mechelen werken we het CityFlows-model dit jaar uit.

In deze webinar bespreken we de werking, voordelen en vereisten van het CityFlows-model en de mogelijkheden om in te stappen in een vervolgtraject.

De webinar richt zich tot mobiliteitsexperten van steden, gemeenten, mobiliteitsorganisaties, studiebureaus en bedrijven. Deelname is gratis. Inschrijven kan via deze link.

Ontdek meer