PR-ERC
/Onderzoeksproject ‘Intranet of Neurons’ wil snelle, draadloze communicatie tussen hersenen en computer mogelijk maken

Persbericht

Onderzoeksproject ‘Intranet of Neurons’ wil snelle, draadloze communicatie tussen hersenen en computer mogelijk maken

Als onafhankelijk onderzoekscentrum verbindt imec zich ertoe zijn expertise in te zetten om de feiten rond technologie en innovatie helder en objectief weer te geven, en zo de maatschappij te helpen ze te begrijpen en te plaatsen.

Over imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0, energie en onderwijs.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt meer dan 4.000 topwetenschappers uit bijna 100 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan en de VS, en kantoren in China, India en Japan. In 2019 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 640 miljoen euro. Meer informatie op www.imec-int.com

Imec is a registered trademark for the activities of IMEC International (a legal entity set up under Belgian law as a "stichting van openbaar nut”), imec Belgium (IMEC vzw supported by the Flemish Government), imec the Netherlands (Stichting IMEC Nederland, part of Holst Centre and OnePlanet, supported by the Dutch Government), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.), imec India (Imec India Private Limited), and imec Florida (IMEC USA nanoelectronics design center).

Over imec Nederland

Imec Nederland is een stichting voor technologisch onderzoek die nieuwe sensoren en nano-elektronische oplossingen ontwikkelt in de domeinen milieu, gezondheid, mobiliteit en agrofood. Imec Nederland is de vertrouwde innovatiepartner in het Holst Centre (imec Nederland & TNO) en OnePlanet Research Center (imec Nederland, WUR, Radboudumc & Radboud Universiteit)

Over Holst Centre

Holst Centre is een onafhankelijk onderzoeks- en innovatiecentrum dat gezamenlijk wordt geëxploiteerd door imec en TNO. Holst Centre ontwikkelt technologie die een antwoord biedt op de maatschappelijke uitdagingen van morgen en die bijdraagt aan een gezondere en meer duurzame wereld.