Je sollicitatie

 • Hoe stel ik me kandidaat?

  De deadline om te solliciteren is 15 augustus. Je kunt eenvoudig solliciteren door het sollicitatieformulier op onze website in te vullen.

 • Wanneer krijg ik feedback op mijn sollicitatie?

  In de week van 17 augustus krijg je feedback over je sollicitatie. Als de uitkomst positief is, nodigen we je uit voor een video-interview en online tests.

 • Hoe verloopt het rekruteringsproces?
Selectieproces
 • Heb ik een technisch diploma nodig?

  Nee, we vragen niet om een technisch diploma, noch om technische ervaring. Wel verwachten we dat je gepassioneerd bent door techniek en we willen dat je dat bewijst door de vragen in het sollicitatieformulier te beantwoorden.

Het opleidingsprogramma

 • Hoe lang duurt het opleidingsprogramma?

  Het trainingsprogramma duurt 6 tot 8 maanden. Vanaf de eerste dag van je start op imec school, geven we je een vast contract.

 • Hoeveel kandidaten krijgen een job?

  Er zijn slechts 8 plaatsen beschikbaar om het trainingsprogramma in januari te starten. De training en opleiding van de kandidaten zal zeer intensief zijn voor onze medewerkers. Om een kwalitatieve opleiding te kunnen geven, zijn de plaatsen beperkt.

 • Waar gebeurt de opleiding?

  De meeste trainingen vinden plaats in imec Leuven, Kapeldreef 75, 3001 Heverlee.  

 • Gebeurt de praktijkopleiding ook volgens het ploegensysteem?

  Ja. Vanaf het begin zullen onze collega's je tijdens hun diensten begeleiden en trainen.

 • Hoe ziet het ploegensysteem eruit?

  Het ploegensysteem bestaat uit meerdere ploegen:
  De vroege dienst 06:00 AM - 02:00 PM
  De avonddienst 02:00 PM -10:00 PM
  De nachtdienst 10:00 PM - 06:00 AM
  1 weekend op 4

 • Hoe word ik beoordeeld? Zijn er examens?

  Tijdens het hele programma van de imec school krijg je de kans om geëvalueerd te worden op je kennis en vaardigheden. Op die manier houden we je leerproces bij en zijn we in staat om de training aan te passen aan de behoeften van onze studenten. De evaluatie zal op verschillende manieren gebeuren (on-the-job, mondelinge feedback sessies, kleine tests, enz.)  

Contract en loon

 • Wat voor contract krijg ik?

  Je krijgt een vast contract met een aantrekkelijk salarispakket vanaf de startdatum van het programma.

 • Welk loon mag ik verwachten?

  Je ontvangt een aantrekkelijk en marktconform salarispakket. Het pakket bestaat uit een basissalaris aangevuld met ploegenpremies voor de dagen in ploegendienst. Bovenop dit salaris ontvang je verschillende andere voordelen zoals een interessant verzekeringspakket (hospitalisatie, pensioen, levensverzekering, langdurige arbeidsongeschiktheid), maaltijdcheques, sociale diensten (een bedrijfsrestaurant, strijkservice, vakantiedagopvang en kortingen in verschillende sportclubs en winkels).

  Bovenal bieden we je een uitdagende functie in een geavanceerde hightech-omgeving en werk je in een internationaal en multicultureel team. Met jouw steun dragen we bij aan technologieën die een impact hebben op de maatschappij van morgen. 

 • Word ik ook betaald tijdens het opleidingsprogramma?

  Ja. Je ontvangt een aantrekkelijk en marktconform salarispakket vanaf de eerste dag dat je met de opleiding begint.

Voor bijkomende vragen, contacteer imec.school@imec.be