Innovatiepartner voor een digitaal Vlaanderen
/Innovatiepartner voor een digitaal Vlaanderen

Innovatiepartner voor een digitaal Vlaanderen

Bij imec geloven we meer dan ooit in digitale technologie. Via onderzoeksprojecten en kennisuitwisseling blijven we – samen met onze publieke en private partners – de drijvende kracht achter innovaties die een beter en duurzamer leven omarmen.

Voor een gezonder en aangenamer leven is digitale transformatie essentieel. En laat dat nu net dé expertise van imec zijn. Bedrijven uit alle windstreken kiezen ons als hun partner voor baanbrekend fundamenteel onderzoek op het vlak van nano- en digitale technologieën.

Maar écht innovatieve oplossingen vragen een lang proces met betrokkenheid van stakeholders uit de maatschappij, overheden en het bedrijfsleven. Met hen delen we onze kennis en bundelen we onze onderzoeksinspanningen.

Dankzij samenwerkingen met honderden Vlaamse bedrijven en tal van innovatieprojecten met overheden, zorgde imec in tien jaar tijd voor vijf miljard euro economische toegevoegde waarde. Ook zette imec steeds meer spin-offs op, incubeerde imec.istart bijna 250 startups en ondersteund imec.xpand een groeiend aantal scale-ups en kmo’s. Ook voor het onderwijs en de bevolking is imec een bron van inspiratie. In samenspraak met de steden en hun burgers werkt imec mee aan een aangenamere leefomgeving en bouwen we dankzij smart education mee aan de digitale vooruitgang in het onderwijs.

Vandaag staat imec aan het begin van de vijfde technologiegolf, met innovaties op het snijvlak van nanotechnologie en moleculaire engineering, gesteund door artificiële intelligentie en steeds krachtigere hardware. De hele industriële keten van dit ‘deep tech’ ecosysteem is in Europa aanwezig naast sterke R&D-spelers. Hierdoor kan imec zijn technologie gerichter ontwikkelen voor specifieke domeinen zoals gezondheid, energie, mobiliteit, leefbare steden, industrie 4.0, voeding en landbouw. Dit zal de impact van imec, Vlaanderen en Europa verder doen toenemen.

Bij imec zijn we optimistisch over de toekomst. In een wereld waarin het digitale steeds dieper doordringt in onze samenleving, blijven we – samen met onze publieke en private partners – de drijvende kracht achter innovaties die een beter, duurzamer leven omarmen.

Ontdek hoe wij jouw partner voor digitale transformatie kunnen zijn