Workshop bouw mee aan verstaanbare zorg in ons Maakatelier
/Workshop: bouw mee aan verstaanbare zorg in ons Maakatelier

Workshop: bouw mee aan verstaanbare zorg in ons Maakatelier

04 - 16 november 2021 | De Krook, Maakatelier (verdiep -1) | 18u-20u30

4, 9 EN 16 NOV 2021

'Verstaanbare zorg' is een complexe uitdaging. Een oplossing die zorg verstaanbaarder helpt maken, kan er voor iedereen anders uitzien. Enkele voorbeelden:

  • Misschien maken we zorg verstaanbaarder door goede vertalingen?
  • Misschien maken we het meeste verschil door doktersjargon in mensentaal om te zetten?
  • Wie weet zitten we vooral te wachten op iets of iemand die ons vertelt wat onze diagnose betekent voor ons dagelijkse leven?
  • Of zoeken we vooral ondersteuning bij al die complexe digitale gezondheidstools die vandaag al bestaan?

Wat betekent het voor jou? Kom mee brainstormen en ontwerpen maken van goeie oplossingen! Samen met andere Gentenaars.

Wat?

In deze workshop zoomen we in op enkele van deze deelproblemen, en zoeken we samen naar "de perfecte oplossing". The sky is the limit: hoe zou een oplossing voor het probleem er voor jou uitzien, in de ideaalste der werelden? We gaan aan de slag met creatieve ontwerpmethodes om samen te bouwen aan oplossingen, onder deskundige begeleiding. Door onze ideeën uit te wisselen met elkaar en deze ideeën ook ter plekke te ontwerpen. Een illustrator gaat tijdens of na deze workshop met jullie ontwerpen aan de slag om er knappe tekeningen van te maken.

Voor wie?

Klink ingewikkeld? Zeker niet. Je hebt geen enkele voorkennis of ervaring nodig om deel te nemen. Enkel een gezonde dosis creativiteit, gekkigheid, en zin om mee te bouwen aan deze boeiende uitdaging. Welkom!

Waar & wanneer?

Op 4, 9 en 16 november 2021, telkens van 18u tot 20u30, in het Maakatelier van De Krook. We zorgen voor een broodje en een drankje.

Wat daarna?

We gaan verder met jullie ideeën. We toetsen af wat anderen ervan denken, wat er mogelijk is, en wat er wenselijk is. Blijf je na deze workshop graag betrokken? Super! Laat je liever bij je deelname aan deze workshop? Ook prima! We zijn erg blij met jouw input, en vragen verder geen enkel engagement van jou.

Waarom?

'Hoe maken we zorg verstaanbaar voor alle Gentenaars?' Dat is de uitdaging waar Comon dit jaar aan werkt. Met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Dat doen we steeds samen met Gentenaars.

Info en inschrijvingen