/Webinar deployEMDS Netwerk

Webinar deployEMDS Netwerk

22 april 2024 | online

Wil je als stad of regio deel uitmaken van de reis naar een duurzame en efficiënte Europese data space voor mobiliteit via het Europese onderzoeksproject deployEMDS?

Over deployEMDS

Het deployEMDS Network of Follower Cities and Regions is een groep die ontworpen is om samen te werken met externe lokale en regionale publieke entiteiten die geïnteresseerd zijn in het vormgeven van de toekomst van de gemeenschappelijke Europese mobiliteits data spece door de ontwikkeling van het deployEMDS-project te ondersteunen.

Bij het navigeren door de complexiteit van datagestuurde mobiliteit, zal ons netwerk een ruimte bieden voor een zinvolle dialoog en samenwerking tussen belanghebbenden, het bevorderen van de uitwisseling van kennis en het opbouwen van capaciteit voor innovatieve datagestuurde oplossingen.

Voor wie?

Vlaamse steden of regio's.

Deze groep zal lokale en regionale publieke entiteiten betrekken die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van de ontwikkeling van het #deployEMDS project, een initiatief gericht op het bevorderen van #datasharing en hergebruik van voor duurzame en efficiënte multimodalmobiliteit en verkeersmanagement in heel Europa.

Waarom deelnemen?

Als publieke entiteit krijg je de kans om:

  • Bij te dragen aan de ontwikkeling van beter beleid en betere normen voor mobiliteitsdata binnen de EU.
  • Te leren van toonaangevende steden over de implementatie van op maat gemaakte mobiliteitsdataoplossingen.
  • Deel te nemen aan gerichte capaciteitsopbouwende activiteiten gericht op data spaces en governance.
  • Samen te werken met gevestigde industriële spelers en platforms om echte mobiliteitsuitdagingen aan te pakken.

Geïnteresseerd?

Dien dan zeker je kandidatuur in om één van de deelnemde steden of regio's binnen het Europese onderzoeksproject depoyEMDS te worden!

Hoe aanmelden?

  • Inleidende webinar: Voor diegenen die meer informatie willen over het project en het netwerk, raden we aan om deel te nemen aan het inleidende webinar op 22 april, van 14 tot 15 uur CET. Tijdens dit webinar krijgen deelnemers de kans om een uitgebreid inzicht te krijgen in het project en eventuele vragen te stellen. Registreer hier.
  • Stel je kandidaat: Geïnteresseerde publieke entiteiten worden uitgenodigd om zich aan te melden voor het deployEMDS Network of Follower Cities and Regions door het aanmeldingsformulier in te vullen voor 28 april. Vul het formulier hier in.
  • Surf voor meer informatie over het totale project naar de Engelstalige projectwebsite.