/Trefdag Digitaal Vlaanderen

Trefdag Digitaal Vlaanderen

22 september 2022 | Flanders Expo, Gent

Het govtech-evenement van het jaar! Centraal staat dit jaar het thema “de kracht van digitale ecosystemen”: hoe kunnen digitale ecosystemen de samenleving van morgen verbeteren en slimmer maken?

Imec

Sprekers

Van health data tot gezonde buurten: naar een datagedreven gezondheids- en welzijnsbeleid

11u15 – 12u05   Sprekers: Koenraad Jacob – Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, Wouter Van den Bosch – imec

Data and digital instruments are becoming key enablers to tackle important challenges in the water domain.

15u15 - 16u00  Spreker: Joris Vanderschrick - imec

Veiliger en beter verkeer met behulp van data

15u15 – 15u40  Spreker: Anne-Marie Van Asbroeck – imec

European panel discussion on safe and innovative ways of sharing personal data

11u15 – 12u05  Sprekers: Raf Buyle en Barbara Van Den Haute – Digitaal Vlaanderen, Sir Tim Berners Lee – Inrupt, Natalia   Aristmuño – Europese Commissie, Steven Latré – imec en Klaus Ottradovetz – ATOS

De impact van 5G en Edge op data

13u30 – 13u55  Spreker: Raf Buyle – Digitaal Vlaanderen, Erik Mannens – imec/UGent, Steven Latré – imec

Beursvloer

Bezoek imec op de beursvloer.

Event

De Trefdag Digitaal Vlaanderen 2022 gaat door op donderdag 22 september. Nog steeds in Gent, niet meer in het ICC, wel in hallen 7 en 8 van Flanders Expo met meer ruimte voor de beurs, inspirerende break-out sessies en uiteraard de nodige netwerkmogelijkheden. De Trefdag groeit elk jaar verder, en is intussen het grootste govtech-event van het land.

De kracht van digitale ecosystemen
Vandaag moet onze samenleving steeds sneller en inventiever reageren op nieuwe uitdagingen en crisissen, of het nu een gezondheidscrisis betreft, de energieshift of een crisis van geopolitieke aard. Overheden, bedrijven en burgers dienen hoe langer hoe meer wendbaar en weerbaar te worden. Dat is het centrale thema voor de Trefdag Digitaal Vlaanderen van 2022: hoe kunnen we als samenleving door middel van de juiste digitale transformatie ons meer wendbaar en weerbaar maken voor morgen?

We verkennen hoe digitale ecosystemen een beter antwoord kunnen zijn op een crisis. Kunnen we burgers, bedrijven en andere overheden met de juiste digitale diensten bij die transformatie ondersteunen en hen actief betrekken? Hoe zorgen we voor optimale werking en beveiliging van onze platformeconomie? We kijken naar de toegevoegde waarde van nieuwe technologische mogelijkheden. En hoe kijkt de Vlaamse KMO naar de kansen die digitale transformatie biedt, en wat gebeurt er in de praktijk?

We nodigen u graag uit om tijdens de Trefdag samen met experten uit technologiewereld, de overheden, de bedrijven en de onderzoekinstellingen mee te discussiëren, te inspireren en geïnspireerd te worden.

Ontdek meer