/Online VOKA Webinar over het Vlaams ecosysteem van data-uitwisseling

Online VOKA Webinar over het Vlaams ecosysteem van data-uitwisseling

31 maart 2022 | Online, Webinar

Binnen het kader van digitale transformatie wordt data steeds belangrijker. Helaas wordt het enorme potentieel van data nog onderbenut omdat deze vaak gefragmenteerd worden opgeslagen, zich in silo’s bevinden en veel te weinig worden gedeeld overheen organisaties/ondernemingen. Om dit positief te beïnvloeden lanceerde de Vlaamse overheid een datastrategie, dat resulteerde onder meer in de oprichting van een Vlaams Datanutsbedrijf.

Dit datanutsbedrijf heeft als doelstelling om data vlotter te laten stromen tussen alle betrokken actoren in onze samenleving en economie (burger-overheid-ondernemingen). Om dit te verwezenlijken werkt men met datakluizen, ontwikkeld met Solid technologie. In deze datakluizen wordt data van de eigenaar opgeslagen en beheerd in een beveiligde en decentrale omgeving. De bedoeling is énerzijds om de gegevens van de eigenaar beter te beschermen en meer controle te geven. Anderzijds wordt het ook ontwikkeld om deze data makkelijker en transparanter te koppelen aan zowel overheidsapplicaties als bedrijfsapplicaties. Betrokken actoren langs overheidskant om dit te faciliteren zijn het agentschap Digitaal Vlaanderen en imec. Het is echter vanzelfsprekend dat men dit graag realiseert in nauwe samenwerking met de ondernemingszijde om zo gezamenlijk tal van business cases in verscheidene sectoren uit te werken.

Tijdens dit Webinar gaan we in gesprek met Franky Deleu (Projectleider Datanutsbedrijf bij Agentschap Digitaal Vlaanderen), Raf Buyle (Information Architect bij Agentschap Digitaal Vlaanderen) en Tanguy Coenen (Digital Transformation Strategist bij imec) over het denkkader van het datanutsbedrijf en de datakluizen alsook over de toepassing hiervan binnen onze bedrijven.

Registratie: Tijdens deze digitale bijeenkomst is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Wil u deelnemen? Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen aan leen.vanpraet@voka.be voor 25 maart. U krijgt in de aanloop naar de sessie een link om deel te nemen aan het Webinar.

Ontdek meer