/Netwerkevenement Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU

Netwerkevenement Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU

9 januari 2024 | Flagey, Brussel

Netwerkevenement Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU, met unieke AI concertervaring en speech door Steven Latré

Om het Belgisch voorzitterschap feestelijk in te luiden organiseert de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen bij de Europese Unie een netwerkevenement. Tijdens dit evenement zoomen we in op de troeven van Vlaanderen op cultureel, technologisch en culinair vlak, en zetten we jong Vlaams talent in de kijker.  

Steven Latré imec

Steven Latré, hoofd van AI bij imec, zal het tijdens dit netwerkevent hebben over de uitdagingen tussen mens en machine. Dat het AI-tijdperk gepaard gaat met opportuniteiten én uitdagingen, dat is wel zeker. En daarin is een sleutelrol weggelegd voor Europa – en ook voor Vlaanderen.

Na de speech volgt er nog een indrukwekkende samenwerking tussen Frascati Symphonic, imec en Botbop. Zo bieden we een unieke concertervaring aan met een immersieve wisselwerking tussen artiest en AI. Tijdens 'Twelve Seasons unlocked' worden beelden aangereikt op groot scherm dankzij de kracht van artificiële intelligentie. Daarnaast zal Frascati tijdens het spelen van de bestaande partituur, instant door AI gecomponeerde muziek laten invoegen en die nieuwe muziek op zicht te spelen. Imec en BotBop zorgen voor de AI-component tijdens het concert.

Meer info