/Nerdland Festival

Nerdland Festival

24 - 26 mei 2024 | Domein Puyenbroeck, Wachtebeke

Voor de derde keer zullen imec en Brightlab aanwezig zijn op het grootste wetenschapsfestival in België. Nerdland Festival is dé place to be voor nerds, geeks en al hun (minder geeky) vrienden en familie. Verwacht spetterende shows en massa’s activiteiten. Telkens in het gezelschap van lekker eten, verfrissende drankjes en gigantisch veel wetenschap.

Net als vorig jaar is een deel van het festivalterrein gereserveerd voor een festivallabo van imec, VIB, Flanders Make, VITO en Brightlab. Onder de noemer 'Onzichtbaar maar onmisbaar' nemen we als onderzoeksinstellingen de bezoeker mee op een ontdekkingsreis naar de stille helden van de wetenschap: overal rondom ons, maar zelden zichtbaar. Speur naar satellieten, waag je in de microwereld van microben, duik met een VR-bril in een microchip, ontraadsel de geheimen van de elektriciteit of daag een AI-powered robotarm uit in een episch potje 4 op een rij.

Breng op zondag ook zeker een bezoek aan onze gloednieuwe theatershow 'Lang Zullen We Leven' voor een technologische tijdreis door de wereld van chiptechnologie. Kom samen met ERLNMYR en imec ontdekken hoe computerchips onze gezondheid nu al helpen en hoe ze dat in de toekomst nog meer zullen doen. Sleutel mee aan hoe die gezondheid er zou kunnen uitzien. Eten we ooit onsterfelijk veel verjaardagstaart en willen we dat wel? Jij bepaalt! (Voor kinderen vanaf 10 jaar.)

Meer info & tickets