ITF Flanders
/ITF Flanders

ITF Flanders

17 mei 2023 | Antwerpen

Samen innoveren voor een duurzaam en veerkrachtig Vlaanderen

Innovatie in Vlaanderen leunt sterk op geavanceerde microchips en digitale technologieën om onze industrieën, openbare diensten en toepassingen in verschillende domeinen vooruit te helpen. Imec biedt Vlaamse stakeholders een shortcut naar wereldbefaamde expertise in microchiptechnologie. Onze knowhow en samenwerkingen versterken bovendien wereldwijde Chips Act-initiatieven, met name in de EU, waar imec een speerpunt is van activiteiten om onze economie en samenleving veerkrachtiger te maken.

Registreer je vandaag voor hét tech-event van Vlaanderen, en kies uit een van onze vier thematische tracks:
 

 • Gezondheid: Digitale technologie heeft het potentieel om het gezondheidszorgsysteem radicaal te veranderen door toegankelijke en patiëntgerichte preventieve zorg te ondersteunen. In deze track leer je meer over de mogelijkheid om systeemziekten, zoals de ziekte van Alzheimer of cardiovasculaire aandoeningen, vroegtijdig op te sporen met behulp van hyperspectrale beeldvorming van het oog of draagbare medische hulpmiddelen. Digitale toepassingen kunnen deze constante monitoring mogelijk maken en leiden tot gedragsveranderingen voor gezond ouder worden, met gepersonaliseerde preventie als resultaat.
   

 • Mobiliteit: Vandaag staan ​​we op het kruispunt van toekomstige mobiliteit. Laten we dus samen de kansen en uitdagingen verkennen voor weggebruikers, wegbeheerders en de mobiliteitsindustrie om een ​​substantiële impact te creëren. In deze track leer je over de rol van technologie in drie domeinen: voelen, verwerken en handelen. We zullen ons richten op AI, C-ITS, CCAM, 5G+ en andere technologieën die beschikbaar zijn voor onderzoekers en experts uit de industrie om de verkeersveiligheid te verbeteren.
   

 • Energie: Ontdek hardware- en softwaretechnologie-innovaties voor het koolstofvrij maken van de gebouwde omgeving (geïntegreerde zonnecellen, veilig batterijgebruik, gelijkstroomnetten in een residentiële context, groenere warmtevoorziening, ...), en een toekomstvisie op AI-oplossingen voor slimme aansturing van energiestromen in woningen, gebouwen en wijken.
   
 • Duurzame industrie: State-of-the-art innovatieve technologie kan een belangrijke rol spelen bij het werkbaar maken én houden van banen. Binnen deze track verken je technologieën zoals exoskeletten, augmented reality, virtual reality, cobots en digitale werkinstructies... en hun route naar de markt.
   

Registreer nu