/Hack De Stad

Hack De Stad

22 november 2022 | Welke plek voor free-float mobility in de stad?

Welke plek voor free-float mobility in de stad?

Sinds 2017 verschenen ze wereldwijd op stoepen en pleinen; steps en fietsen die zonder vaste parkeerplek in de publieke ruimte worden aangeboden via apps. De snelle invoering van deze ‘free float mobility’ verraste lokale overheden met gemengde reacties als gevolg; de ene zweert bij deze deur-tot-deur mobiliteit, de ander struikelt erover. Na deze woelige startperiode ontwikkelen steden hun eigen antwoorden op de vraag; wat is de rol van deze free-float mobility in het verbeteren en verduurzamen van hun mobiliteitssysteem?

Karen Vancluysen, Secretaris Generaal van POLIS – het Europese netwerk van steden voor technologie en mobiliteitsbeleid – deelt internationale inzichten in strategieën van geo-fencing en snelheidslimieten tot het limiteren of verbieden van het aanbod, die steden in België kunnen inspireren. Emilie Couwenberg, medewerker van het Team Modal Shift van de Stad Antwerpen, deelt data en inzichten uit Antwerpen die meer feiten en grip geeft in het analyseren en beheren van deze nieuwe technologie op onze stoep. Na een presentatie gaan beide sprekers in dialoog, gemodereerd door Jan Adriaenssens, directeur publieke technologie bij imec.

Dit vormt de tweede avond van het derde seizoen van de Hack De Stad-serie, georganiseerd door imec en Stadsform. Dit najaar gaan we in ‘tech op je stoep’ waarbij we de relatie tussen de technologie en de dagelijkse publieke ruimte bevragen.

Praktische info

Locatie

Stadsform: Stadswaag 6, 2000 Antwerpen.

Datum en tijdstip

dinsdag 22 november 2022 van 20:00 tem 22:00.

Schrijf je hier in