/Hoe hacken we hernieuwbare energie voor iedereen?’

Hoe hacken we hernieuwbare energie voor iedereen?’

27 oktober 2021 | Stadsform, Antwerpen

We zoeken naar antwoorden met Chloé Verlinden (Citymine(d) & La Pile), Vincent De Dobbelere (June) en Pieterjan Verhaeghen (Bolt).

Over dit evenement

Een klimaatneutraal Europa tegen2050 zonder een mens of regio aan zijn lot over te laten; dat is het doel van de nieuwe EU Green Deal. Gezien de productie en consumptie van energie verantwoordelijk is voor driekwart van de Europese broeikasgasemissies die voor 70% in steden worden uitgestoten vormt de stedelijke energietransitie een centraal vraagstuk.

Hoe geven we vorm aan een sociaal rechtvaardige stedelijke energietransitie in een staat waar 1 op 5 bewoners kampt met energiearmoede? Welke rol kan technologie spelen in het mogelijk maken van deze transitie? 

We gaan in gesprek met enkele innovatieve initiatieven die vandaag met technologie inspelen op deze uitdaging. We ontdekken hun uitdagingen en kansen in het bijdragen tot deze transitie. We gaan tegen de stroom in met Chloé Verlinden (Citymine(d) & La Pile), Vincent De Dobbelere (June), Pieterjan Verhaeghen (Bolt). De avond wordt gemodereerd door Jan Adriaenssens, directeur van imec City of Things

Climathon Antwerpen Warm-up

Na dit event gaan we meteen over tot actie. Deze avond vormt dan ook een warm-up event en inspiratie voor de 2-daagse EU Climathon op 28 en 29 oktober. Hier worden burgers, studenten en professionals uitgenodigd om samen met professionele coaches ideeën te ontwikkelen die deze uitdaging helpen aan te pakken en het Klimaatplan 2030 van de Stad Antwerpen te voeden.

Deze Climathon wordt georganiseerd door de Stad Antwerpen, haar Klimaatregisseur Manon Janssen en Stadsform. Ze maakt deel uit van de globale Climathon week in meer dan 150 steden in 50 landen over de hele wereld.

Wil u deelnemen aan de 2-daagse Climathon? Schrijf jou dan gratis in via deze pagina!

Registreer hier