FTI Gent
/FTI Gent

FTI Gent

15-21 maart

Een zesdaags festival voor jou en mij. Met lezingen, keynotes, inspiratie, kunst, food, nightlife en (veel) meer. Van binnen- en buitenlandse denkers, muzikanten en kunstenaars. FTI Gent brengt technologie en welzijn samen, en jongleert met innovatieve ideeën van start-ups, onderzoekers en andere creatieve geesten. Voor een betere, sterkere, gezondere toekomst.

imec @ FTI Gent


The Expo (16-21 maart, Wintercircus)

Dwaal doorheen het magisch Wintercircus, raak verwonderd door de geschiedenis van zowel het iconisch gebouw als Flanders Technology, en ontdek wat Vlaanderen te bieden op vlak van innovatie en technologie. Het Wintercircus is waar geschiedenis en toekomst samenkomen. Tussen vintage en high tech. Duik in een chip door de lens van een VR-bril en verwonder je over verleden en toekomst van chips in een hologram.

Jonge uitvinders in beweging (17 maart, Wintercircus)

Met hun onbevooroordeelde geest zijn kinderen de beste uitvinders. Hun onschuldige blik op de wereld stimuleert een creativiteit zonder grenzen. Daarom organiseert Comon een scholenactie voor klassen 4e, 5e en 6e leerjaar uit het Gentse basisonderwijs, rond de uitdaging Hoe maken we bewegen doorheen de stad plezieriger?. Vijf klassen nemen deel aan het vip-traject. De leerlingen spelen het Jeugdboekenmaandspel over sport & spel, houden een beweegdagboekje bij en bedenken knotsgekke ideeën in de klas. Tijdens een uitvindersworkshop maken ze mini-versies van hun ideeën.

Op zondag 17 maart worden ze pas echte vips. Dan maken ze in het Wintercircus levensgrote versies van hun uitvindingen in het uitvinderslab, samen met de bekende Gentse maker en komiek Henk Rijckaert en onder begeleiding van De Creatieve Stem. Iedereen is welkom om deze jonge uitvinders aan het werk te zien.

Inspire Health & Care - Data & AI in de gezondheidszorg: ethisch verantwoord? (19 maart, Flanders Expo Gent)


Duik in het debat rond AI met Sophie Van Hoecke (IDLab, een imec onderzoeksgroep aan UGent). 

Technologie heeft de neiging sneller te lopen dan de regelgeving. Het ethische debat rond AI en het gebruik van data in de gezondheidszorg is dan ook dringend aan de orde. We duiken in de opportuniteiten maar leggen ook de uitdagingen bloot met experten en ethici.  

Volledig programma en tickets

The Summit (20-21 maart, Wintercircus):

Tijdens FTI Gent vindt in het Wintercircus een tweedaagse conferentie plaats die innovators op sleeptouw neemt door de wondere wereld van bio & health tech. Wat The Summit zo uniek maakt is dat het beide ‘takken’ omarmt – van fysiek en emotioneel welzijn (met een sterke focus op preventie) tot farmaceutica, future farming en food tech. Professionals uit verschillende disciplines worden uitgenodigd om elkaar te ontmoeten én te betrekken.

Op woensdag 20 maart draait alles rond gezondheid, sport en revalidatie.
Met:

  • Tim Verdonck (Principal Investigator, imec |  Professor Statistics and Data Science, UAntwerpen), vanaf 9u
  • Peter Peumans (CTO Health Technologies, imec), om 10u15

Op donderdag 21 maart draait alles rond bio tech en food for all.
Met:

  • Chris Van Hoof (Vice-President imec & General Manager One Planet Research Center), om 11u15
  • Steven Latré (VP R&D Machine Learning and AI – Fellow, imec), om 14u15

Volledig programma en tickets