FTI Brussel
/FTI Brussel

FTI Brussel

15-22 maart

Tijdens het FTI-festival van 15 tot 21 maart 2024 dompelen we je onder in de fascinerende wereld van baanbrekende technologieën op het vlak van artificiële intelligentie, robotica, fotonica, biotechnologie en duurzame energie. De Vrije Universiteit Brussel en haar partners bieden je een boeiende en interactieve belevenis op diverse locaties in en rond Brussel.

Of je nu een toekomstige student bent, een geïnteresseerde burger of een gedreven professional, er is voor elk wat wils. We willen jou uitnodigen om deel te nemen aan het vormgeven van de toekomst. Ontdek hoe jij samen met ons de brug kunt slaan tussen technologie en samenleving. De wereld heeft je nodig!

imec @ FTI Brussel

 

AI & data in publieke administraties (22 maart, Sparks auditorium Brussel Centraal)

Digitale technologie en AI toepassingen in het bijzonder, kunnen het vertrouwen in de overheid vergroten door ondermeer te zorgen voor een betere en snellere dienstverlening, een dienstverlening op maat, 24/7. Digitale technologie kan ondermeer bijdragen voor meer transparantie in overheidsprocessen, beslissingen en uitvoeringen. Ook het verhogen van efficiëntie en snellere uitvoering staan hoog op de agenda. Daarnaast zijn er natuurlijk tal van meer domeinspecifieke aspecten die maatschappelijk door AI innovatie steeds sneller veranderen en waarin de betreffende overheden in hun beleidsdomein ook moeten schakelen, ondermeer door een aanpassing in regulering. Denk hierbij aan sectoren zoals verkeer en mobiliteit.

Tijdens deze B2B bijeenkomst organiseren we enkele thematische sessies met experten uit zowel administraties, AI en technolgie bedrijven als onderzoeks experten om rond een aantal thema’s een stand van zake weer te geven waar we staan in Vlaanderen als het gaat over AI in de Publieke sector. Welke innovatieve projecten beantwoorden aan de verwachtingen? Welke prioriteiten moeten we voor de Vlaamse overheden vooropstellen. Binnen welke kaders (zowel technologisch als wetgevend)?

Volledig programma en tickets