/Expo 2020 Dubai: Vlaamse week met focus op innovatie en duurzaamheid

Expo 2020 Dubai: Vlaamse week met focus op innovatie en duurzaamheid

24 - 28 oktober 2021 | Dubai

Uitstel is geen afstel. Op 1 oktober 2021 gaat in Dubai de 35ste wereldtentoonstelling van start, die een hoogmis wordt voor technologie en innovatie, met als thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Aan de hand van drie subthema’s - 'opportunity', 'mobility' en 'sustainability' - wil deze expo inspireren en de toekomst van landen en gemeenschappen vormgeven. Ook Vlaanderen toont het beste van zichzelf tijdens de Vlaamse week, van zondag 24 oktober 2021 tot donderdag 28 oktober.

Het wordt de eerste wereldtentoonstelling die georganiseerd wordt in de Verenigde Arabische Emiraten en bij uitbreiding in de regio Midden-Oosten - Afrika - Zuid-Azië. Er worden meer dan 20 miljoen bezoekers verwacht.

Ook Vlaanderen tekent present

Wereldexpo’s zijn uitgegroeid tot een belangrijk commercieel en zakelijk platform van globale omvang. Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten zijn bovendien een belangrijke businesshub. Verwacht wordt dan ook dat de economische impact van deze wereldexpo de vorige edities zal overtreffen. Ook België en Vlaanderen kunnen niet ontbreken in Dubai. Het thema van Expo 2020 sluit perfect aan bij de internationaliseringsstrategie ‘Vlaanderen versnelt!’. De wereldexpo is dan ook een uitgelezen kans om Vlaanderen als regio van bewezen sterktes en potentieel te promoten.

Interesse?

Inschrijvingen via Flanders Investment & Trade.

Schrijf je nu in