/AI voor de voedingsindustrie: van data naar AI-toepassingen

AI voor de voedingsindustrie: van data naar AI-toepassingen

30 april 2024 | Technologiepark, Gent

Voedingsbedrijven stap voor stap op weg zetten om vanuit hun beschikbare data hun eerste AI-toepassingen op te zetten, daar draait het tijdens deze masterclass om. Via voorbeelden van AI-toepassingen, referentiearchitecturen voor data, inspirerende bedrijfscases uit de industrie en best-practices zorgen we ervoor dat u binnen uw bedrijf uw eerste stappen kunt zetten richting AI.

Digitalisatie is een noodzaak voor voedingsbedrijven om competitief te kunnen blijven, maar via traditionele technologieën komen deze aan de limieten qua efficiëntie, kwaliteit, … die haalbaar is voor productie. Daarnaast hebben vele bedrijven in de voedingsindustrie intussen een grote hoeveelheid data beschikbaar, maar is het moeilijk om deze nuttig in te zetten voor datagedreven toepassingen. 

Tijdens de masterclass begeleiden we (Sirris, Imec en Flanders' FOOD) u stap voor stap, om vanuit uw beschikbare data uw eerste AI-toepassingen op te zetten. Via voorbeelden van AI-toepassingen, referentiearchitecturen voor data, inspirerende bedrijfscases uit de industrie en best-practices zorgen we dat u uw eerste stappen kunt zetten op weg naar AI binnen uw bedrijf. Bovendien voorzien wij per deelnemer een meeting van 1,5 uur met experts van Sirris en Imec, om u zo te begeleiden met het opzetten van uw eigen AI-cases.

De masterclass bestaat uit een interactieve groepssessie van een halve dag en een individuele opvolgsessie:

  • De interactieve groepssessie vindt plaats op locatie. Ze wordt voorafgegaan door een broodjeslunch en beëindigd met een korte netwerkdrink.
  • De individuele opvolgsessie wordt nadien met u ingepland en vindt online plaats (1,5 uur). We bespreken uw specifieke stappen om hiermee binnen uw eigen onderneming aan de slag te gaan.

Programma

12:00: Ontvangst en broodjeslunch

12:30: Introductie project AI PathFinder (Flanders' FOOD)

12:35: Overzicht waardeketen en AI-toepassingen voedingsindustrie (Sirris / Flanders' FOOD)

12:55: AI-barometer en maturiteitsmodel voor bedrijven (Imec)

13:05: Bedrijfscases uit de voedingsindustrie

14:35: Pauze

15:00: Data-architectuur voor AI-toepassingen (Sirris)

15:45: Zelf, integrator of via platform? (Sirris)

16:00: Businesscase van AI (techno-economische benadering) (Imec)

16:30: AI-checklist (Imec)

16:45: Financiële kant, proeftuin, onderzoeksmogelijkheden (Flanders' FOOD)

17:00: Netwerkreceptie

18:00: Einde masterclas

Voor wie?

Voedingsbedrijven die willen starten met AI of datagedreven toepassingen. De masterclass richt zich op wie binnen het bedrijf een trekkende of sturende rol speelt bij de opzet van datagedreven toepassingen in productie: R&D-manager, digital manager, productiemanagement, …

Prijs

De deelnameprijs voor deze masterclass (groepssessie halve dag + individuele sessie) bedraagt €405 (excl. BTW) voor bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, dankzij de steun van VLAIO in het kader van het Industriepartnerschap

(Dit is niet cumuleerbaar met subsidies via kmo-Portefeuille.)

Registreer hier