Bilateraal onderzoek
Neem een voorsprong op je concurrenten dankzij een bilaterale samenwerking met imec.
Coöperatieve R&D samenwerking
Beperk je risico’s en verlaag je kosten door samen met andere bedrijven precompetitief onderzoek te voeren.
Voorbeelden
Verken de manieren waarop imec de toekomst verandert.
imec.istart
Wil je een versnelling hoger schakelen met je techstart-up? Klop dan aan bij imec.istart.
imec.xpand
Wil je met nanotechnologie de markt op? Imec.xpand ondersteunt je van begin tot eind.
Spin-offs
Verken hier de lijst van spin-offbedrijven van de Vlaamse innovatiehub voor nano-elektronica en digitale technologie.
/Vacatures/Project Controller - OnePlanet Research Center

Project Controller - OnePlanet Research Center

Accounting and Finance - Wageningen | More than two weeks ago

Voor de financial die graag "in Control" is

Project Controller - OnePlanet Research Center

Innoveren naar een gezondere toekomst met chip- en digitale technologie op het gebied van voeding en gezondheid
In 2050 zijn er bijna 10 miljard mensen op deze planeet. Om deze mensen op een gezonde en duurzame manier te voeden hebben we baanbrekende innovaties nodig. Hoewel de uitdagingen enorm zijn, worden chip en digitale technologieën gezien als essentiële factor om tot oplossingen te komen. Bij OnePlanet Research Center zet een team van onderzoekers en ingenieurs ideeën om in toepasbare chip- en digitale technologieën, binnen de gebieden van precisiegezondheidszorg en duurzame landbouw & voeding. Wij zijn ervan overtuigd dat we een aantal van de problemen in de wereld kunnen oplossen door hardware-innovaties te combineren met AI-innovaties, en daarmee tegelijkertijd een concurrentievoordeel kunnen bieden aan onze klanten.

Om te komen tot nieuwe ideeën en innovaties, dagen we onszelf uit met vraagstukken:

 • Wat als we mensen in staat kunnen stellen om duurzamere (en gezondere!) keuzes te maken?
 • Wat als we onze individuele gezondheid in de toekomst exact kunnen begrijpen en voorspellen?
 • Wat als we kunnen beoordelen welk voedsel daadwerkelijk past bij de individuele voedingsbehoefte?
 • Wat als we de uitstoot van stikstof begrijpelijk en meetbaar kunnen maken, zodat we allemaal een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan een gezondere wereld?
 • Wat als we stress op persoonlijk vlak kunnen beheersen en daardoor het geestelijk welzijn van de individu kunnen stimuleren en coachen?
 • Wat als we de gezondheid van planten kunnen monitoren, ziekten kunnen voorspellen en de planten op afstand kunnen verzorgen?
 • Wat als we de waardeketen van productie tot consument kunnen verkorten en op deze manier voedselverspilling drastisch kunnen verminderen?
 • Wat als …?!

Bij OnePlanet Research Center blijft het niet alleen bij vraagstukken. We werken ook aan de antwoorden. We dromen én doen. We onderzoeken en ontwikkelen digitale technologische innovaties op het gebied van voeding, landbouw en gezondheid, met als doel om een ingrijpende veranderingen teweeg te brengen. Verandering die noodzakelijk is om een gezondere toekomst te creëren, voor onze planeet en voor de mensheid.

OnePlanet Research Center
Innovation center voor chip en digitale technologie in voeding en gezondheid

OnePlanet Research Center is een multidisciplinaire samenwerkingsovereenkomst tussen Wageningen University & Research (WUR), Radboud Universiteit, Radboudumc en imec. We gebruiken de nieuwste chip- en digitale technologie om een samenleving te creëren waarin iedereen een gezond leven kan leiden en toegang heeft tot goed en voldoende voedsel.

Wij initiëren baanbrekend, fundamenteel en toegepast onderzoek, baanbrekende innovaties en slimme productontwikkeling. Dit is alleen mogelijk door het gebruik en het samenbrengen van goede ideeën, innovaties en chip- en digitale technologieën uit verschillende disciplines en het nauw samenwerken met de industrie.   

Wij zorgen ervoor dat bedrijven, onderwijs, onderzoekers, sociale instellingen en burgers samenwerken. We combineren specialismen uit de vakgebieden landbouw, voeding en gezondheid en zetten dromen om in haalbare oplossingen die bijdragen aan een duurzamere samenleving. 

Wat jij gaat doen

We zoeken een Project Controller die deel gaat uitmaken van het Finance team van Stichting imec Nederland.  In deze rol heb je primair de controle over de financiële verantwoordelijkheden die we hebben in het OnePlanet Research Center en ondersteun je daarnaast het team in Eindhoven. In deze uitdagende functie zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Eerste financieel aanspreekpunt voor onderzoekers die vanuit onze locaties in Gelderland (Wageningen en Nijmegen) werken.
 • Project Controlling voor verschillende, mede door de overheid, gefinancierde projecten.
 • Eerste aanspreekpunt bij project audits.
 • Periodieke P&L-budgettering en rapportering voor OnePlanet Research Center en ondersteuning aan het Eindhoven team.
 • Penvoerderschap voor OnePlanet richting partners WUR, RU en RUMC.
 • Monitoring en rapportage van de financiële KPI’s.

Wat wij voor jou doen

Je komt te werken in een internationale en innovatieve organisatie, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele en informele werkomgeving biedt jou mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheid te tonen. Dit is jouw kans om bij te dragen aan een organisatie die werkt aan technologische toepassingen die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imec.academy, onze ‘corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van je competenties.

OnePlanet Research Center is een multidisciplinaire samenwerkingsovereenkomst tussen Wageningen University & Research (WUR), Radboud Universiteit, Radboudumc en imec. Imec Nederland biedt u als keuzewerkgever een aantrekkelijk compensatie- en arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast biedt imec-NL een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Wie je bent

Wij zijn op zoek naar een zeer gemotiveerd persoon met de volgende kenmerken:

 • Minimaal een Bachelor degree in Bedrijfseconomie, Business Administration of vergelijkbaar.
 • Extra HOFAM opleiding richting als Qualified Controller is een pluspunt.
 • 5+ jaar ervaring in een vergelijkbare positie.
 • Vertrouwd met technologie in een R&D omgeving waar het werken met projecten en gesubsideerd werk een dagelijkse routine is.
 • Goede kennis en ervaring in het werken met Dutch GAAP is een must.
 • Goede kennis over Nederlandse fiscale wet- en regelgeving.
 • Je hebt een tactische en strategische manier van denken en het vermogen om je werk efficiënt te plannen om met korte deadlines om te gaan.
 • Vermogen om met diverse soorten operationele taken tegelijk om te gaan.
 • Kennis van Europese projecten (bv. horizon 2020).
 • Goede kennis van het werken met Excel is een must, SAP is een pluspunt.
 • Bewezen can-do attitude, accuraat en het bedenken van praktische werkoplossingen.
 • Beschikbaar om zowel vanuit Wageningen/Nijmegen als vanuit Eindhoven kantoor te werken (60/40-40/60).
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (spreken en schrijven) is een must have.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie en wil je er meer over weten, dan kun je bellen met Frank Wolfs, Talent Acquisition Lead OnePlanet Research. Je kunt Frank bereiken via +31(0)6-50837563. Meer informatie over onze activiteiten vindt u via OnePlanet Research Center.