/Vlaamse innovatiemotor/Samenwerking/Coöperatieve R&D-samenwerking

Coöperatieve R&D-samenwerking

Beperk je risico’s en verlaag je kosten door samen met andere bedrijven precompetitief onderzoek te voeren. 

Coöperatieve R&D-samenwerking


Zeker als kmo is het niet eenvoudig om alle onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen alleen te leveren. Maar sla je de handen in elkaar met andere bedrijven? Dan wordt er plots veel mogelijk. Zeker als alle partners van zo’n precompetitief onderzoek kunnen rekenen op de ondersteuning van imec.


Een bijzondere vorm van coöperatief onderzoek zijn de ICON-projecten die bedrijven of socialprofitorganisaties en academische onderzoeksgroepen verenigen rond een concrete vraag die kan worden beantwoord met een innovatief gebruik van hardware, software of beide.

In de Industrie 4.0-proeftuinen kun je op een laagdrempelige manier technologische innovaties verkennen die nieuwe mogelijkheden bieden voor jouw bedrijf.

Goed idee om samen met anderen de kosten en risico’s te delen?

Neem contact met ons op

imec.icon
Imec.icon

Heb je een innovatief idee? Maar stoot je op technisch-wetenschappelijke problemen? Dan biedt een imec.icon-project misschien uitkomst.

Proeftuinen 4.0
Proeftuinen voor Industrie 4.0

Ontdek de innovatieve technologieën die Vlaamse bedrijven zonder risico kunnen verkennen in de proeftuinen.

COOCK
COOCK brengt R&D naar het bedrijfsleven

Innovatie vindt soms moeilijk haar weg van de Vlaamse kennisinstellingen naar de industrie. COOCK helpt om die brug te slaan door onderzoekers en ondernemers met elkaar te verbinden.

Steven Van Assche

Steven Van Assche