Innovatrix

Leid je ontwikkelingstraject in goede banen met imecs uitgekiende tool voor innovatiemanagement.
 

Imec ontwikkelde met Innovatrix zijn eigen raamwerk, de bijhorende methodologie en ondersteunende, digitale tool voor innovatiemanagement.

Innovatrix is een samenvoeging van 'innovation' en 'matrix' en helpt je om digitale en technologische innovatie op een gestructureerde manier te ondersteunen en op te volgen.

Tijdens een innovatieproces helpt Innovatrix je ook om te navigeren door de verschillende stappen die je nodig hebt om vooruitgang te boeken.

Compleet en compatibel

Op het Innovatrix-canvas registreren we per klantgroep welke noden, feiten en aannames al gekend zijn in de praktijk. Vervolgens linken we de verschillende elementen van je oplossing aan klantgroepen en hun specifieke noden.

We gaan ook na welke meerwaarden je realiseert bij een bepaald klantensegment (value capture). En we lijsten je belangrijkste partners én mogelijke barrières op.

Tot slot identificeren we je meest kritieke aannames en bekijken hoe we die het beste kunnen testen

Op die manier is Innovatrix een tool die zich leent tot het iteratief testen en ontwikkelen van digitale en technologische innovaties. Bovendien is ze perfect compatibel met populaire methodieken zoals Lean Startup en Design Thinking.

Voor ondernemers en innovatieprofessionals

Je maakt kennis met imecs Innovatrix tijdens workshops van een halve dag waarin je innovatie-idee wordt gestructureerd, geregistreerd en gechallenged.

Maar het Innovatrix-model is nóg nuttiger in langere innovatieprojecten en -trajecten die steunen op iteratief leren en pivoteren. 

Wil je als organisatie of innovatieprofessional kennismaken met het Innovatrix-raamwerk en de bijhorende methodologie? Dan biedt imec trainingssessies op maat.

Meer weten?

Neem gerust contact op

 

Contactpersoon

Aron-Levi Herregodts