Bilateraal onderzoek
Neem een voorsprong op je concurrenten dankzij een bilaterale samenwerking met imec.
Coöperatieve R&D samenwerking
Beperk je risico’s en verlaag je kosten door samen met andere bedrijven precompetitief onderzoek te voeren.
Voorbeelden
Verken de manieren waarop imec de toekomst verandert.
imec.istart
Wil je een versnelling hoger schakelen met je techstart-up? Klop dan aan bij imec.istart.
imec.xpand
Wil je met nanotechnologie de markt op? Imec.xpand ondersteunt je van begin tot eind.
Spin-offs
Verken hier de lijst van spin-offbedrijven van de Vlaamse innovatiehub voor nano-elektronica en digitale technologie.

imec.digimeter 2020

2020: het jaar wanneer alles en iedereen stilstond, behalve technologie

Naar jaarlijkse gewoonte willen we polsen naar welke rol technologie speelt in ieders leven. Heb jij tijdens de lockdown de geneugten van online shoppen ontdekt of kon je niet wachten om nog eens naar een fysieke winkel te gaan? Heb jij al lang de klassieke televisie ingeruild voor een Smart TV of heb je net je eerste kennismaking gehad met Netflix? Ben je ondertussen een expert in Videocalls of heb je soms de neiging om je laptop door het raam te gooien? Laat het ons weten!

Dat er dit jaar wel eens veel veranderd kan zijn, staat buiten kijf. Door Covid-19 moesten we massaal thuis beginnen werken en werd de virtuele wereld voor velen belangrijker. Om die reden lijkt het ons nu extra interessant te polsen naar de relatie die mensen met technologie hebben.

Meer dan 4.000 Vlamingen vulden onze jaarlijkse vragenlijst in. We gaan nu aan de slag met de data om na de paasvakantie het nieuwe Digimeterrapport te kunnen lanceren.

Bekijk de vorige digimeters

Digimeter 2019

Sinds 2009 brengt de jaarlijkse imec.digimeter het media- en technologiegebruik in Vlaanderen in kaart. De resultaten zijn gebaseerd op imecs jaarlijkse enquête onder 2754 Vlamingen van 16 jaar of ouder.

imec.digimeter 2018

Sinds 2009 brengt de jaarlijkse imec.digimeter het media- en technologiegebruik in Vlaanderen in kaart. De resultaten zijn gebaseerd op imecs jaarlijkse enquête onder 4547 Vlamingen van 16 jaar of ouder.

Eva Steenberghs