Smart products

Wil je een smart product aan je aanbod toevoegen? Pak het slim aan door bij ons advies in te winnen.

Slimme lantaarnpalen, slimme bloempotten, slimme schoenen, ... Zowat elke product lijkt rijp voor een intelligente variant. Dat is een gevolg van:

  • de vooruitgang van de nanotechnologie – Dankzij krachtigere, kleinere en goedkopere chips zijn er geen grenzen meer voor innovatieve productontwerpers.
  • de opgang van het Internet of things – Onze hypergeconnecteerde wereld maakt het mogelijk om objecten en apparaten informatie te laten uitwisselen met elkaar en met de cloud.
  • de stijgende vraag vanuit de markt – We raken almaar meer gewend aan producten die ons leven vereenvoudigen en verrijken.

Smart products zijn daarom niet meer het exclusieve speelterrein van gecrowdfunde start-ups. Ook als gevestigde kmo of grote onderneming onderzoek je best of je productaanbod een slimme upgrade kan gebruiken. En daarbij kan imec je helpen.

Kom eens praten

Botsende technologische tradities

Een smart product ontwikkelen, is een complexe uitdaging. Want je moet twee technologische werelden verzoenen:

  1. De elektronica en de hardware van je slimme product is het domein van hardwarespecialisten. Zij zien het als hun missie om je product zo snel mogelijk te ontwerpen volgens de loepzuivere specificaties die jij aanreikt.
  2. De softwareontwikkelaars hebben een andere traditie: zij werken gaandeweg naar de perfecte oplossing door soepel om te gaan met eisen die voortdurend veranderen.

Dit kan leiden tot misverstanden, vertragingen en gemiste kansen.

Smart product vraagt om interdisciplinaire aanpak

Wil je zo’n scenario vermijden? Doe beroep op een partner die thuis is in beide werelden. Als wereldleider in nano- en digitale technologie heeft imec zowel hardware- en softwarespecialisten in huis. En ze weten hoe ze met elkaar moeten praten.

Denk je eraan om een smart product te ontwikkelen? Kom alvast eens neutraal advies inwinnen.

Neem contact op

EDM Forum
EDM Forum

Imecs Electronics Design & Manufacturing Forum Deze community krijgt steun van VLAIO.  

Stefan Vermeulen

Stefan Vermeulen