/Learning Bytes Festival

Learning Bytes Festival

2 december 2021 | Départ, Kortrijk

Slim leren in een digitale wereld

POSTPONED

Het 5-jarig bestaan van het Imec Smart Education programma verdient een feestelijk event, een event waar het mogelijk is om in gesprek te gaan en connecties te leggen, dit op een plek waar iedereen zich veilig kan voelen. Helaas is dit gezien de huidige COVID situatie niet mogelijk. 
 
Hierdoor zijn we tot onze grote spijt genoodzaakt om het Learning Bytes Festival uit te stellen naar komend voorjaar. Dit om ieders veiligheid te kunnen garanderen.
 
Wij danken u voor uw begrip!
 
Het imec Smart Education team
 
*Indien u reeds registreerde voor het Learning Bytes Event blijft uw inschrijving geldig en ongewijzigd. Indien blijkt dat u niet aanwezig kan zijn op de nieuwe datum, bekijken we hoe we eventuele betalingen kunnen terugvorderen.

 

Imec werkt in verschillende domeinen aan technologische doorbraken die ons leven beter maken. De pandemie heeft velen ervan overtuigd dat digitale technologieën en chiptechnologie ook een gamechanger zijn in het domein van onderwijs, training en levenslang leren.

In het Smart Education programma bouwt imec sinds 2017, samen met vele bedrijven en partners in het onderwijs, aan toekomstgerichte oplossingen waarmee we slimmer kunnen leren, onderwijzen en trainen. Dit doen we via diepgravend onderzoek en doortastende innovatieprojecten.

Met deze eerste editie van het Learning Bytes Festival grijpen we het vijfjarig bestaan van imec Smart Education aan om een aantal realisaties in de kijker te zetten. Daarnaast zetten we samen met jou, en vol ambitie, eerste stappen naar nieuwe projecten voor de komende jaren.

Maak op 2 december kennis met de nieuwste inzichten uit het onderzoek, laat je inspireren door onze vele praktijkvoorbeelden, en ga het gesprek aan met ons en onze partners op één van onze beursstanden. We sluiten feestelijk af met een walking dinner en muziek!

* We volgen de epidemiologische ontwikkelingen op de voet, treffen de nodige voorzieningen en passen ons programma aan naargelang de omstandigheden.

Overzicht programma

12.30 - 13.00 : Registratie & showcase beurs

13.00 - 13.30 : Verwelkoming en inleiding

13.30 - 14.15 : Keynote sessie – ‘AI ter ondersteuning van leren: richting hybride mens-AI leertechnologieën’  Prof. Inge Molenaar – Radboud Universiteit Nijmegen

14.30 - 15.15 : Parallelle sessies
15.15 - 15.45 : Showcase beurs
16.00 - 16.45 : Parallelle sessies

16.45 - 17.15: Showcase beurs: Maak kennis met bedrijven waaronder Barco, Televic, Sensotec, Signpost, Cronos, Azumuta, Bookwidgets, Fourcast for Education, BLCC en Georg Fisher, bezoek de Databuzz en ontdek er onze projecten en demo’s over gepersonaliseerd en adaptief leren, hybride en samenwerkend leren.

17.15 - 18.15: Panel & slotbeschouwingen

18.15 - 22.00: Walking dinner

Praktisch

Het Learning Bytes festival vindt plaats in Evenementenhal Départ (Nelson Mandelaplein 18, 8500 Kortrijk) als uitvalbasis gezien bepaalde sessies zullen doorgaan in Hangar K en in cvo MIRAS. Zowel Evenementenhal Départ, Hangar K als cvo MIRAS bevinden zich op het Nelson Mandelaplein en zijn op wandelafstand van elkaar. De eventlocatie bevindt zich op wandelafstand (12 minuten te voet) van het station in Kortrijk en is dus ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wie met de wagen komt kan gebruik maken van Parking P9 Kortrijk Weide.

Georganiseerd door

imec logo
KULeuven logo
logo UGent
logo VUB

Partners

Hangar k
Kortrijk

Sponsors

sensotec
barco
Televic
Signpost
Cronos
Bookwidgets_interactive_learning
Fourcast_for_education
BLCC
Azumuta
support square
Georg Fischer logo
Die keure